İmralı görüşmelerinde ikinci ziyaret yapılıyor. Pervin Buldan, Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder İmralı'ya gitti.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'dan oluşan BDP heyeti, İmralı Adası'na hareket edecekleri Ataköy'e, Buldan'a tahsis edilen TBMM'ye ait kırmızı ''030'' plakalı araçla geldi.

İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, gazetecilerin soruları üzerine, herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirterek, ''Dönüşte inşallah'' ifadesini kullandı. Önder, dönüş saatinin ise belli olmadığını söyledi.

Ataköy Marina'ya gelen BDP milletvekillerini yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu takip etti. Milletvekillerinin elinde bir poşet olduğu görüldü.

Pervin Buldan'ın Öcalan’a tespih ve kalem götürdüğü, Sırrı Süreyya Önder'in ise, üyesi olduğu TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı bin 404 sayfalık rapor ve raporun ekleri ile yine üyesi bulunduğu Anayasa Uzlaşma Komisyonu için hazırlanan “Karşılaştırmalı Ülke Anayasaları” kitabını Öcalan’a çalışmalarında yararlanması için götürdüğü öğrenildi.

Heyet, daha sonra Abdullah Öcalan ile görüşmek için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait ''Emniyet-4'' isimli tekneyle İmralı Adası'na hareket etti.

3 Ocak 2013'te İmralı görüşmelerinde yeni bir sayfa açılmış, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmüştü. (ANF, NTV)