MARDİN'de 3 gün süren kamp yapan BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ile milletvekilleri, KCK tutuklusu Kızıltepe İlçe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ün oğlu Çekdar Türk'ün nişan törenine katıldı.

 

BDP'li vekiller, kadın ve erkeklerin rengarenk giyindiği düğünde halay çekerek stres attı.

 

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak'ın yanı sıra, milletvekilleri ve BDP desteğiyle seçilen bağımsız milletvekillerinin katıldığı ve 3 gün süren Mardin Erdoba Otel'deki kamp sona erdi. Kamp sonrası BDP'li vekiller, bağımsız Mardin Milletvekili ve DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk'ün davetlisi olarak önce Derik İlçesi'ndeki Kasra Kanco Konağı'nda onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı. Yemek sonrası BDP'nin bütün milletvekilleri tam kadro olarak Ahmet Türk'ün yeğeni ve KCK/TM tutuklusu Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ün oğlu Çekdar Türk'ün nişan törenine gitti.

 

Kızıltepe Mova Park Düğün salonunda düzenlenen nişan törenine BDP'li vekiller ve yaklaşık 3 bin davetlinin yanı sıra, bir süre önce KCK davasından serbest bırakılan Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile birlikte Nuray Mert, Ahmet Hakan Coşkun gibi çok sayıda aydın ve yazarın da yer aldığı yaklaşık 3 bin davetli katıldı.

 

TUTUKLU BAŞKANIN POSTERLERİ ASILDI

Yaklaşık 2,5 yıldan beri cezaevinde bulunan Ferhan Türk'ün salona asılan posterleri eşliğinde başlayan nişan töreninde Türk'ün cezaevinden gönderdiği mesaj, Belediye Başkan Vekili Şerife Alp tarafından okundu. Ferhan Türk'ün eşi Hamdiye Türk ve damat Çekdar ile gelin Berfin Türk tarafından kapıda karşılanan BDP'li vekillere davetliler yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Yörenin ünlü ses sanatçısı Mehmet Berzi tarafından söylenen Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çeken milletvekilleri, Türk Ailesi'nin mutluluğuna ortak oldu.

 

BDP'li vekilmlerin halay çekerek stres attığı gecede, gelin- damatın nişan yüzüklerini BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yardımcısı Gülten Kışanak ile DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk birlikte takıldı. Genç çifte ömrü boyu mutluluklar dileyen Demirtaş, "3 günden beri Mardin'deyiz. Bugün de Çekdar oğlumuz ile Berfin kızımızın evliliğe attıkları ilk adıma şahitlik ediyoruz. Kendilere ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi.
 

Daha sonra BDP'li milletvekilleri damat ve gelinle hatıra fotoğrafı çektirdi.