Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin açlık grevinde olan tutuklu ve hükümlülere destek vermek amacıyla açlık grevine başlayacakları iddia edildi.

Milletvekillerinin, cezaevlerinde 52. gününü dolduran açlık grevlerine, hükümetin açlık grevi başlatanların taleplerine cevap vermemesi halinde, pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) toplanarak, açlık grevini nerede yapacaklarını tartışacağı iddia edilirken, başlatılması planlanan açlık grevinin Parti Genel Merkez Binası ile TBMM Genel Kurul Salonu arasında yapılabileceği söyleniyor.

BDP’li vekillerin çoğunluğunun ise destek eylemini TBMM çatısı altında yapmaktan yana oldukları iddia ediliyor.

Ümit Aslanbay'ın Taraf gazetesindeki haberine göre; BDP’lileri TBMM çatısı altında böyle bir eylem yapmaya iten neden, daha önce parti genel merkezinde yaptıkları benzer bir eylemin yeterince ses getirmemesi. Pazartesi günü yapılacak toplantıda TBMM’de eylem kararı çıkarsa, BDP’lilerin Genel Kurul salonunu seçmesinin  yüksek ihtimal olduğu belirtiliyor.

BDP’liler daha önce Kürt sorununa çözüm için TBMM Genel Kurulu’nda oturma eylemi gerçekleştirmek istemiş, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in ricası üzerine, eylem Genel Kurul salonundan TBMM’deki grup salonuna alınmış ve burada devam ettirilmişti. (yüksekovahaber)