BDP, Yüksekova'da yaşanan olaylarla ilgili olarak yayınladığı genelgede, tüm parti örgütlerinin kitlesel protesto gösterileri düzenlemesini istedi.

BDP Genel Merkezi, bugün bir genelge yayınlayarak, "tüm il ve ilçe örgütlerini Yüksekova'da yaşanan katliamı güçlü bir biçimde kitlesel olarak protesto etmeye" çağırdı.

Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak imzasıyla PM üyeleri, İl Başkanları, Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Meclislerine gönderilen genelgede, dün Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lilerin mezarlarının tahrip edilmesini protesto amacıyla MEYA-DER öncülüğünde yapılan basın açıklamasında iki yurttaşın polis tarafından katledildiğine dikkat çekilerek, "Bu katliam Kürt sorununun çözümünü istemeyen odakların ortak kontra operasyonu ve tasfiye planıdır" denildi.

Genelgede; "bu katliama karşı tüm il ve ilçe teşkilatları, milletvekilleri, belediye başkanları, kadın ve gençlik meclisleri bulundukları illerde bugün ve yarın kitlesel basın açıklamaları yaparak bu olayı güçlü bir biçimde protesto etmeye" çağrıldı.

Genelgede, "Kurumlarımız bulunduğu tüm yerlerde yapılacak olan protesto etkinlikleriyle bu katliama güçlü cevap vermelidirler" denildi.