Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Siirt'te yaşanan taciz ve cinsel istismar skandalının ardından, basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Siirt'te yaşanan taciz ve cinsel istismarla ilgili olarak olayda adı geçen Belediye Başkan Yardımcısı hakkında BDP'nin disiplin kurulunun olayın ortaya çıktığı gün (14 Temmuz 2013) derhal soruşturma başlattığı ve aynı gün soruşturmanın sonuçlandırıldığı belirtilerek, ilgili şahsın partiden ihraç edildiği hatırlatıldı.

BDP'nin bu tür cinsel istismar, taciz ve cinsel şiddet gibi olaylar karşısındaki tutumunun net olduğunun da anımsatıldığı açıklamada, "BDP bu konuda tavizsiz, kararlı bir politika sahibidir," denilerek, basında çıkan haberlere yönelik eleştiri dile getirildi.

'HABERLERİN AMACI BDP'Yİ KARALAMAK'

Taciz olayına ilişkin yazılı, görsel, dijital basın yayın organlarında yer alan haberlerde Belediye Başkan Yardımcısı'nın ismi halen "BDP'li Başkan" olarak geçmesini eleştiren BDP, "Adı geçen kişinin derhal partimizden ihraç edildiği kamuoyuna duyurulmuş olmasına ve bu durumun bilinmesine rağmen, halen partimizin tüzel kişiliğiyle ilişkilendirilmeye devam edilmesi, haberlerde 'BDP'li Başkan' diye söz edilmesi oldukça maksatlıdır, gayri ahlaki bir tutumdur, gazetecilik etiğiyle de bağdaşmamaktadır," denildi.

Bu tutumun BDP'yi karalamaya yönelik kirli bir propaganda amacı taşıdığı belirtilerek, "Bu tür yayınların devam etmesi halinde ilgili basın yayın organları hakkında hukuki işlem yapılacaktır. Bu konuda basın kuruluşlarını ve basın meslek örgütlerini duyarlı olmaya çağırıyoruz," denildi. (Demokrat Haber)