PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in oğlu Şervan Müslim, Türkiye sınırı yakınındaki Til Ebyad (Girê Spî) bölgesinde El Kaide ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalar sırasında hayatını kaybetmişti.

BDP Eş Genel Başkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, oğlunu kaybeden PYD Eşbaşkanı Salih Müslim için baş sağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda, "Rojava’yı ve özgür, demokratik yaşamı savunma mücadelesinde bir adım bile geri durmayan, bu mücadele içinde en ön saflarda yer alan oğlunuz Şervan Müslim'in, Til Ebyad'da El-Kaide çetelerine karşı direnirken şehit edildiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik.

Rojava halklarının özgürlüğü ve yeni bir yaşamın kurulması yolunda şehit olan, tüm Kürdistan halklarını onurlandıran oğlunuz Şervan'a Allah'tan rahmet ve dört parçada yaşayan Kürtlere başsağlığı diliyoruz. Rojava şehitlerini kendi şehitlerimiz olarak kabul ediyor, özgürlük hedeflerine bağlı kalacağımızı bu vesileyle bir kez daha ifade ederek, tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz" denildi.