Geçen cuma günü kuliste rahatsızlanan MHP'li Lütfü Türkkan'a BDP'li Sırrı Sakık yardım elini uzattı ve revire gitmesine yardımcı oldu.

 

Radikal Gazetesi'nden Yurdagül Şimşek'in haberine göre, gergin başlayıp gergin devam eden, sert tartışma ve kavgalara sahne olan Meclis'te 'güzel hareketler' de yaşanıyor. Kuliste rahatsızlanan MHP'li vekil Lütfu Türkkan'a, BDP'li milletvekilleri yardım ederek revire götürdü. BDP'liler Türkkan'ın revirdeki işleri bitene kadar yanından ayrılmadı.

 

İYİ DEĞİLSİNİZ YÜZÜNÜZ ÇOK KIZARMIŞ

Geçen cuma günü Genel Kurul'daki bütçe görüşmeleri sırasında MHP Kocaeli Milletvekili Lütfu Türkkan bir anda rahatsızlandı ve kulise çıktı. CHP, BDP ve bağımsız milletvekilleri ile paylaştıkları kulisteki koltuklara oturarak rahatlamaya çalıştı. Bu sırada TBMM İdare Amiri BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, MHP'li Türkkan'ın rahatsız olduğunu fark ederek yanına gidip "İyi değilsiniz, neyiniz var, yüzünüz çok kızarmış" dedi. Sakık, hemen doktor olan BDP'li İdris Baluken'i de çağırarak MHP'li Türkkan'ı Meclis'teki revire götürdü. Revirde doktor Türkkan'a müdahale ederken Sakık da orada bekledi. MHP'li Türkkan, bu olayı daha sonra sosyal paylaşım sitesi twitter'dan takipçileri ile paylaştı.

 

ŞAŞIRACAKSINIZ AMA

Türkkan, twitter'da "Dün öğleden sonraki oturumda ateşim yükselince kuliste otururken, yanıma gelip en çok ilgilenen kim? Şaşıracaksınız ama Sırrı Sakık. Doktor olan bir BDPmilletvekilini çağırtıp beni revire götürdüler" diye yazdı. Türkkan, böylece Meclis'te sadece kavga edilmediğinin, insani yardımlaşmaların da yaşandığının mesajını da kamuoyuna vermiş oldu. Konuya ilişkin Radikal'in sorularını yanıtlayan Türkkan, bunun insani bir davranış olduğunun altını çizerken, kendisinin de aynı yardımda bulunacağını söyledi. Türkkan, "Sokakta gördüğüm herhangi birisi, kim olursa olsun, onun siyasi kimliğine değil insan olduğuna bakarım. İnsansa bizim için yeterli yani" dedi.

 

ERDOĞAN'A İYİ DİLEKLER

Yemin boykotu, tutuklu vekiller nedeniyle gergin açılan Meclis'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hastalığı sırasında da 'güzel bir hareket' yaşanmıştı. Geçirdiği ameliyat sonrası ilk kez Meclis'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a oturumu yöneten Başkanvekili CHP milletvekili Güldal Mumcu ile kürsüde o an konuşma yapan CHP'li Ali Serindağ'dan 'geçmiş olsun' dilekleri geldi. Bu sözler üzerine AKP'li milletvekillerinin oturduğu sıralardan alkış yükselmişti. Daha sonra da CHP, MHP ve BDP'liler Erdoğan'ın yanına giderek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.