BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın BDP'yi hedef alan açıklamalarına yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

Baluken, Emine Ülker Tarhan'ın BDP'ye yönelik "sizleri, çok uluslu şirketlerin kiralık iktidarlarının maşası olmaktan vazgeçerek, yurttaşlarımızın haklarını savunan tutarlı ve omurgalı bir siyasete davet ediyorum" açıklamasına cevap verdi.

"TARHAN'IN PARTİMİZİ KÜÇÜMSEME ÇABASI, ÖTEKİLEŞTİRİCİ ZİHNİYETİNİ ELE VERMEKTEDİR"

Baluken, açıklamasında şunları kaydetti:

"Gerek CHP içindeki gerçek sosyal demokrat siyasetçilerin gerekse de CHP tabanının barışa dair beklentileri bu partinin içerisindeki statükocu, ulusalcı, milliyetçi, tekçi, vesayetçi zihniyet tarafından engellenmektedir.  CHP içerisindeki bu ulusalcı-milliyetçi kesim barış sesinden adeta rahatsızlık duymakta, çözüm sürmekte olan tartışmaları karşısında paniklemektedir.  CHP Grup Başkanvekili Sayın Emine Ülker Tarhan'ın partimizi hedef alan açıklamalarına bakıldığında bu net olarak görülmektedir.

CHP sözcüsünün, akan kanın durması, bu coğrafyaya barışın gelmesi için gecesini gündüzüne katan, her türlü fedakarlığı sergileyen, gördüğü onca baskıya rağmen inançlarından ve ilkelerinden asla taviz vermeyen partimizi küçümsemesi, önemsizleştirmeye çalışması aslında kendisinin bilinç altındaki ayrımcı, ötekileştirici zihniyetini ele vermektedir."

"PARLAMENTOYA SUNMUŞ OLDUĞUMUZ ÇALIŞMALAR REFERANSIZMIZDIR"

"CHP sözcüsü, partimizi çocuk gelinlerden, sağlık sistemindeki çarpıklığa kadar toplumu ilgilendiren sorun alanlarıyla ilgili olarak çalışma yürütmemekle suçlamaktadır" diyen Baluken, sadece Kürt sorunuyla ilgili değil ekonomiden sağlığa çevreden ulaşıma kadar Türkiye'nin önündeki en temel sorun alanlarıyla ilgili çalışma yürüttüklerine dikkat çekti, "Parlamentoya sunmuş olduğumuz çalışmalar referansımızdır" dedi.

"BARIŞI İSTEYEN TABAN SESİNİ YÜKSELTMELİ"

Baluken şöyle devam etti:

"BDP'yi suçlamak, BDP'nin çalışmalarını görmemek siyasi körlüktür, gerçekleri saptırmadır. CHP sözcüsü partimize karşı takındığı bu hasmane tutumu derhal terk etmelidir.

Bizim önerimiz ve çağrımız CHP içindeki gerçek sosyal demokratlaradır. Çözüm karşıtı ulusalcı, tekçi zihniyet CHP’yi esir almaya çalışmaktadır. Çözümden, barıştan yana olan gerçek sosyal demokratlar ve barış isteyen sosyal demokrat taban sesini yükseltmeli ve çözüm için inisiyatif almalıdır. Unutulmamalıdır ki, çözüme destek vermeyen, barışa katkı sunmayan, süreci engellemeye çalışanlar Kürt sorunuyla birlikte çözülecek ve tasfiye olacaktır."