BDP ADAY BAŞVURU TARİHİNİ 18 MART'TA KADAR UZATTI

Haziran'ın 12'sinde yapılacak olan genel seçimlerde bağımsız adayları destekleyeceğini açıklayan BDP, 1-8 Mart tarihlerinde alacağını duyurduğu aday adayları başvuru tarihini, yoğun başvuru ve ittifak görüşmelerinin sürmesi nedeniyle 18 Mart'a kadar uzattı.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan seçimlerin çalışmalarını yürütmek, aday adaylarını belirlemek ve seçim stratejisi oluşturmak amacıyla kurulan 25 kişilik komisyon, daha önce 1-8 Mart olarak belirlediği aday adayları başvuru tarihini uzattı.

BDP Genel Merkezi'nde çalışmalarını yürüten komisyon tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, özellikle bölgede ciddi bir ilginin olduğu bağımsız adaylıklar için, başvuru taleplerinin karşılanması ve BDP'nin ittifak yapabileceği güçler ile yürütülen görüşmelerin sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması için aday adaylarının başvuru tarihinin 18 Mart'a kadar uzatıldığı belirtildi.

BDP ORHAN DİNK'E TEKLİF GÖTÜRMEYİ DÜŞÜNÜYOR

12 Haziran'da yapılacak olan seçimlere bağımsız adaylarla girecek olan BDP, öldürülen gazeteci Hrant Dink’in kardeşi Orhan Dink’in aday gösterilmesini gündemine aldığı öğrenildi.

Aday adayları başvurularını kabul etmeye başlayan BDP, 11 ilde ön seçim yapma kararı alırken, diğer bölgelerde ‘eğilim yoklaması’ ve merkezi atama ile adayları belirleyecek.

35 ila 40 arasında bir milletvekili hedefleyen BDP kadın milletvekili sayısını en az 12'ye çıkarmayı hedefliyor.

SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan’ın ‘Demokratik blok’ kapsamında aday göstermeyi tartışan BDP’nin Hrant Dink’in kardeşi Orhan Dink’e de adaylık teklif götürmeyi düşündüğü öğrenildi.

VAN'DA BDP'DEN ADAY OLMAK İÇİN 13 KİŞİ BAŞVURDU

BDP Van il seçim komisyonuna milletvekili aday adaylığı için 11 kişi başvuruda bulundu. Parti Genel Merkezine ise 2 kişinin müracaatta bulunduğu öğrenildi.

Van’da Barış ve Demokrasi Partisinden aday adaylığı için başvuru yapanların isimleri ise şöyle; Lezgin Botan, Yüksel Bilici, Esat Halitoğlu. Hamit Duman, Mehmet Hanifi Şahbangül, Nurettin Demir, Selçuk Aladağ, Yusuf Ertunç, Mehmet Selim Ertaş, Mehmet Zahit Sarıtaş, Vedat Şengül, Parti Genel Merkezine ise 2 kişinin müracaatta bulunduğu, bunların ise Van BDP Milletvekili Özdal Uçer ve BDP'nin Amerika Temsilcisi Nazmi Gür olduğu öğrenildi.