Akşam’dan Yelda Gökdağ’ın haberine göre, BDP ve HDP tek bir parti çatısı altında toplanmaya hazırlanıyor. İki partili sistemle yerel seçimlere giren BDP ve HDP önümüzdeki günlerde tek parti çatısı altında toplanmak için bir araya gelecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce partilerden biri kapanarak vekiller kurulan yeni parti çatısı altında toplanacak. BDP'nin feshedilmesi ve HDP çatısı altında toplanılması masaya yatırılacak seçeneklerden biri olacak. Yeni parti de HDP gibi tüm sosyal grupları parti bünyesinde toplama sloganıyla yola çıkacak.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü konuya ilişkin detayları AKŞAM'a anlattı. Kürkçü, birkaç ay içinde yeni partiyle yola devam edeceklerini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

TEK PARTİ ÇATISI ALTINDA BULUŞACAĞIZ

Önümüzdeki günlerde bu iki partili yürüyüşü tek partiye doğru çevirmek için gerekenleri yapmak üzere BDP yönetimi ile bir araya geleceğiz. Hangi çatı altına buluşacağımızı görüşeceğiz. Özgürce karar vereceğimiz, her şeyi enine boyuna tartışabileceğimiz kadar süreyi kendimize tanıyabileceğiz. Ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çok önce de sonuca ulaştırmak istiyoruz. İki partili girdiğimiz seçimlerden sonra tekli ilerlemenin de bir getirisini mutlaka elde edeceğiz.

İKİ PARTİYLE SEÇİME GİRMEYE MECBURDUK

Biz bir zorunluluk dolayısıyla seçimlere iki partiyle girdik. Özellikle bölgede çok kısa sürede yeni bir partinin tanıtımının zor olması ve AKP ile girilmiş büyük mücadele nedeniyle bölgedeki milletvekili arkadaşlarımız kitlenin yön kaybetmemesi açısından BDP çatısı altında seçimlere girmenin önemli olduğunda ısrar etmişlerdi. Ama bizim stratejik olarak hedefimiz iki partiyle ilerlemek değildi. HDP 'Kürtlerin, Türklerin, Arapların ayrı partileri olur' prensibine göre değil demokrasi, özgürlük, insan hakları ve sosyal hakları amaçlayan çoğul kimlikli bir parti hedefinin ürünüydü. Şimdi de o yönde devam edeceğiz. Türkiye'nin geleceğinde demokrasi insan hakları barış çözüm ve sosyal haklar mücadelesini bir arada yürütecek bir odak böylece ortaya çıkmış olacak. Bu seçimlerin en hayırlı sonucunun bu olduğunu düşünüyorum.

HDP VE BDP SEÇİMİN KAZANANIDIR

Halkların Demokratik Partisi ve BDP bu seçimin kazananıdır. Hem oylarımızı artırdık hem de BDP ile birlikte şu ana kadar tarihin en yüksek oranını elde ederek, yüzde 6.7 aldık. Bunun sürekli artan bir trend olduğuna da bakacak olursak bizim için seçimler başarılı geçti diyebiliriz. Bölgede de üçü büyükşehir olmak üzere 11 şehir ve 100'ü aşkın ilçe belediyesi ile birlikte Türkiye için önemli sayılabilecek bir sonuç doğdu. Bizim için mesele partiler düzeni içine girmek ve burada tutunmaktı. Bunu başardık. Kapsayıcılık ve çoğullaşma bundan sonraki dönemin meseleleri. 4 ayda hiçbir partinin bu hedefi yakalayacağı düşünülemez. Bu 4 ay hiçbir parti için tarihi hedeflerini yakalamak bakımından yeterli olmaz. Bizim için mesele partiler düzeni içine girmek ve burada tutunmaktı. Bunu başardık.