BDP’nin Van Erciş belediye eş başkan adayları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan, seçim çalışmaları kapsamında köy ve mahalle ziyaretlerini sürdürüyor.

Keskin ve Çağan, seçim çalışmaları kapsamında 1983 yılında ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak Erciş’e gelen ve Zilan bölgesinde bulunan Ulupamir köyüne yerleştirilen Kırgız asıllı köylüleri ziyaret etti.

BDP’li adayları oldukça sıcak bir biçimde karşılayan Ulupamirlilere hitaben konuşan Abdurrahman Çağan, Türkiye’de yaşayan bütün halkların ülkenin rengi ve motifi olduğunu ifade ederek Kırgızların kendileri açısından kültür ve zenginlik olduğunu dile getirdi. Çağan, seçildikleri takdirde hiçbir din, dil, ırk ayırımı yapmadan herkese eşit hizmet götüreceklerini söyledi.

Diba Keskin ise birlikteliğin güç olduğunu ifade ederek, “Halklar kenetlendiği zaman birlikten kuvvet doğar ve bu kuvvet güç olur. Bizler bunun farkına vardığımızda bu güç ve kuvvetle ortak bir yerel yönetim olacağız. Erciş Belediyesi halk belediyesi olacak, Erciş’te yerel yönetimde kadının da rengi olacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından köylülerle çay içip sohbet eden BDP’li adaylar köylülerin sorunlarını dinledi. Yıllardır Erciş’te dışlandıklarını ve bunun ezikliğini yaşadıklarını ifade eden Kırgız asıllı köylüler, BDP’nin ziyaretini anlamlı bulduklarını ifade ederek, eş başkanların ifade ettiği demokratik ve halkçı yönetim anlayışını desteklediklerini söyledi.

AK PARTİ ADAY ADAYINDAN BDP'YE DESTEK

Bu arada Ak Parti ile BDP arasında büyük bir yarış yaşanan Urfa’nın Viranşehir ilçesinde AK Parti'den başkan aday adayı olan Mehmet Ekinci, karşılık beklemeden BDP'nin belediye başkan adayını destekleyeceğini belirtti.

Viranşehir'de bulunan DTK Eş Başkanı ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Ahmet Türk, AK Parti Viranşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Ekinci ile görüşmeler yaptı.

AK Parti'nin ilçedeki en güçlü aday adayı olarak gösterilen Ekinci, sürpriz bir şekilde AK Parti tarafından aday gösterilmemişti. Ekinci'den, destek isteyen Türk, "Artık her Kürt kendi partisinin yanında yer almalıdır. Bu çerçevede sizleri de aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Türk ve beraberindekilerle iş yerinde görüşen Ekinci, kendisine haksızlık yapıldığını bu sebeple hiçbir talebi olmadan kayıtsız, şartsız BDP adayını destekleyeceği sözünü verdi. Böylece Osman Baydemir Urfa'da yeni bir ilerleme daha sağlamış oldu.

MHP'DEN İSTİFA ETTİ BDP'Yİ DESTEKLEYECEK

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den Belediye Başkan adayı olan Berzan Tektaş, partisinden istifa etti. Tektaş’ın ailesi ise, adaylık süreciyle ilgili olarak Kürtlerden özür dileyerek seçimlerde BDP’yi desteklediklerini ifade etti.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde MHP’den Belediye Başkan adayı Berzan Tektaş partisinden istifa etti. Konuya ilişkin bilgi veren Tektaş’ın kardeşi Celal Tektaş, kardeşinin istifa dilekçesini vermesine rağmen MHP sitesinde bunun yürürlüğe girmediğini ifade etti. Tektaş, "Biz aile olarak bu durumdan dolayı utanç duyduk ve halkımızdan özür diliyoruz. Biz aile olarak bir kez daha BDP’yi desteklediğimizi açıklıyoruz” dedi.

MARDİN'DE BDP'DEN SÜRYANİ EŞ BAŞKAN ADAYI

Mardin'de, 30 Mart yerel seçimlerinde Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ü aday gösteren BDP'nin, resmiyette olmamasına rağmen fiiliyata hayata geçirmek istediği eş başkanlık için ise, 7 dil bilen Süryani Demokratik Birliği Kadın kolları Başkanı Şamiran İshak'ı aday göstereceği belirtildi.

Türkiye ve yurt dışından birçok farklı inançların temsilcileri yaptıkları ortak açıklamada İshak'ı desteklediklerini bildirdi.

Süryanice, Kürtçe, Türkçe, İsveççe, Arapça, Almanca ve İngilizce bilen ve uzun süre Avrupa'da çalışan Sosyal Pedagoji uzmanı İshak'ın BDP tarafından aday gösterilmesi için Türkiye ve yurt dışında bulunan ve aralarında farklı inanç grup temsilcileri ortak bir açıklama yaptı.

Aralarında, Tur Abidin Metropolitliği, Mardin-Diyarbakır Metropolitliği, İstanbul-İzmir-Ankara Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti, Adıyaman Süryani Ortodoks Kilisesi, İstanbul Süryani Ortodoks Kilisesi, İsveç Süryani Ortodoks Metropolitliği ve bazı milletvekillerinin de imzalarının bulunduğu ortak açıklamada, Şamiran İshak'ın aday gösterilmesi istendi. Açıklamada, şöyle dedi:

"BDP ve HDP'nin 2014 Mart seçimlerinde kadının özgürleşmesi için Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk kez yüzde 67 oranında kadın eş başkan adayı göstermesini öncelikle selamlıyoruz.”