Ergülen Toprak / ANF New York - Kısa bir süre önce ABD'ye gelen BDP heyeti, New Jersey'de halk toplantısına katıldı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürt sorununun çözümünün geleceğe ertelenmemesi gerektiğini söyledi.

 

New Jersey'de Kürt Derneği tarafından düzenlenen yemeğe katılan BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile milletvekilleri Ahmet Türk ve Nazmi Gür, ABD'nin birçok eyaletinden gelen halkla bir araya geldi.

 

Çok sayıda kişinin katıldığı yemekte konuşan BDP Genel Başkanı Demirtaş, ABD gezisinin önemine değinirken, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Demirtaş, Kürt sorununun çözümünün geleceğe ertelenmemesi gerektiğini ifade ederek, bu konuda hem hükümetin hem de toplumun duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Demirtaş, "Kürt sorunu geçen yüzyılda çözülmedi ama gelecek yüzyıla da bırakılmamalı. Bu sorunu bizim kuşağımız çözmeli. Bir fedakarlık yapılacaksa bizim kuşağımız yapmalı" dedi.

 

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk de Kürtçe yaptığı konuşmada "Kürt sorunu çözülmeden Ortadoğu'da kardeşlik ve demokrasi gerçekleşemez" dedi.

 

Kışanak ise "Türkiye'nin komşuları ile sıfır problem" politikasını hedeflemesine rağmen başarılı olamadığını kaydetti.

 

BDP heyeti geçtiğimiz günlerde ABD başkenti Washington'a gelerek, BDP Washington Ofisi'ni ziyaret etmiş, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Yakın Doğu Alanı Sorumlusu Phillip Gordon, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin oğlu Kubat Talabani görüşmüştü.

 

Heyet, özel görüşmelerin yanında bir dizi temaslarda da bulundu. New York'tan ayrılan heyet, iki gün sonra Türkiye'ye dönecek.