İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca geçtiğimiz haftalarda KCK’ya yönelik operasyonlar yapılmış ve Barış ve Demokrasi Partili (BDP) yöneticilerin de aralarında bulunduğu 95 kişi tutuklanmıştı.

Operasyon kapsamında ele geçirilen belgelerde KCK ile BDP arasında irtibat olduğunu iddia eden savcılık harekete geçti. Savcılık BDP ile KCK arasındaki irtibatı gösterdiğini iddia ettiği belgeleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Savcılığın belgeleri gönderme amacının bilgilendirme ve gereğinin yapılması olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen belgede, "soruşturmaya esas olan ekte ve klasörlerde yer alan tutanaklardan anlaşılacağı üzere KCK TM yapılanmasının gerçekleştirdiği toplantıların Barış ve Demokrasi Partisi'nin İl Başkanlığı ve değişik ilçe başkanlığı binalarında, söz konusu partinin gözetim ve denetiminde gerçekleştirildiği, bu surette BDP ile KCK TM yapılanması arasında fiili bir bağlantının bulunduğu anlaşılmıştır" ibareleri yer alıyor.

Kendisine gönderilen bu belge çerçevesinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Siyasi Partiler Yasasını inceleyeceği ve herhangi bir organik bağ bulması halinde Anayasa Mahkemesi'ne, BDP hakkında bir dava açabileceği de gündeme geldi.

Siyasi Partiler Yasası'nda örgüt ilişkisi bulunan kişilerin partiden ihracı ve partiyle ilgili olarak da yaptırımlar söz konusu. (Ajanslar)