HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, BDP'nin HDP'ye katılımı noktasında her iki partinin ortaklaştığını ve bu sürecin en kısa zamanda gerçekleşeceğini belirtti. Kürkçü, ilk olarak Meclis'te HDP grubunun oluşturulacağını söyledi.

BDP ve HDP milletvekilleri, BDP'nin HDP'ye katılmasıyla ilgili olarak BDP genel merkezinde bir araya geldi.

Katılımın yanı sıra son siyasi gelişmelerin de ele alındığı toplantıya, BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de katıldı.

Toplantının ardından basına açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, parlamentoda HDP grubu oluşturma kararı aldıklarını belirtti.

Bunun uzun süredir tartışılan bir konu olduğunu söyleyen Kürkçü, HDP'nin yeniden kuruluş sürecini seçimlerin ardından hızlı biçimde ele aldıklarını belirtti. Yeni bir adım attıklarını kaydeden Kürkçü, HDP'yi kitlesel ölçeğe ulaştırma noktasında ortak karar aldıklarını dile getirdi.

BDP'nin ise HDP'nin bir bileşeni olarak kendi sürecini yeniden şekillendireceğini belirten Kürkçü, "Hedef kitlemize göre yeniden bir şekillendirmeyle, yeni kuruluş sürecini yaşayacağız. HDP grubu sadece meclis grubu olmakla yetinmeyip, Türkiye'nin geleceğine dönük bir süreci kapsıyor. Toplumun tamamının gelecek tercihi olacağız. Bu durum sadece Türkiye'yi değil dünyayı ilgilendiriyor. Buradaki Kürt sorununda çözümün gelişmesi bölgeye ve Ortadoğu'ya da yansıyacaktır. Önünü açacaktır" diye konuştu.

HDP grubunun oluşmasını Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncesinde tamamlayacaklarını söyleyen Kürkçü, "HDP'nin misyonu için, nasıl örgütlenecek, karşılaştıklarını nasıl aşacağı konularını, yeni süreçle kararlaştıracağız" dedi. (ETHA)