BDP Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklama ile, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çocukları PKK tarafından alıkonulduğu ileri sürülen aileler ile ilgili konuşmasının çarpıtıldığını belirtti. Açıklamada "Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın sözleri bilinçli olarak çarpıtılmış ve bütün ailelere yönelik söylenmiş sözler gibi yansıtılmıştır. Ailelerin oynanan oyunlara ve yapılan çirkinliklere alet olmamasını dileriz" denildi.

BDP Genel Merkezi, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK tarafından çocukları alıkonulduğu ileri sürülen ailelere ilişkin yaptığı açıklamanın çarpıtıldığını belirten bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, Demirtaş'ın sözlerinin bilinçli bir şekilde çarpıtıldığı ifade edilerekşu görüşlere yer verildi:

"Sayın Demirtaş açıklamasında çocuğu dağa giden aileleri tenzih ederek ve açıkça ayrım koyarak, oturma eylemine katılan bir iki ailenin istihbarat tarafından kendilerine verilen para karşılığı o eylemi gerçekleştirdiğini ve yönlendirildiklerini belirtmiştir.

Açıklamasında çocuğu dağda olan aileleri tenzih etmesine rağmen Sayın Demirtaş'ın sözleri bilinçli olarak çarpıtılmış ve bütün ailelere yönelik söylenmiş sözler gibi yansıtılmıştır. Bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

İstihbarat tarafından yönlendirilen ailelerin çocuklarının dağda olmadığı bilgisi Sayın Eş Genel Başkanımızda mevcuttur.

Nitekim, çocuğunun dağa kaçırıldığını iddia ederek oturma eylemi yapan bir ailenin çocuğunun Marmaris'te uyuşturucu çetesinin elinde olduğu da ortaya çıkmış ve kamuoyuna yansımıştır. Çocuğu dağa giden ailelerin çocuklarıyla ilgili liste Eş Genel Başkanımızda mevcut olup, konuyla ilgili girişimleri tüm hızıyla devam etmektedir.

Ailelerin oynanan oyunlara ve yapılan çirkinliklere alet olmamasını dileriz. Partimizin bu konudaki girişimleri devam edecektir." (ANF)