radikal.com'un haberine göre, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na 3 araştırma önergesi sunuldu.

'Çingene halkının sorunlarının çözümüne ilişkin' önergenin gerekçesinde, Türkiye'nin etnik çeşitliliği içerisinde yer alan ve uzun yıllardır bu topraklarda yaşayan Çingene halkının, etnik kimlikten dolayı sürekli olarak nefret söylemlerine, ırkçı tutum ve uygulamalara maruz kaldığı belirtildi.

Ezidi halkının ise Türkiye coğrafyasında uzun yıllardır var olduğu fakat son yıllarda sayılarının oldukça azaldığı ifade edilen önergenin gerekçesinde, bu halkın tarihinin, yok olmaya yüz tutan kimliğinin ve kültürünün korunup geliştirilmesi için yapılması gerekenlerin araştırılması ve sorunlarının gündeme taşınması istendi.

HAYVANLARI KORUMA KANUNU

Dora ve arkadaşları tarafından ayrıca, Hayvanları Koruma Kanunu'nun hayvan hakları açısından neden olduğu sorunların araştırılması için Meclis Başkanlığı'na bir araştırma önergesi verildi. Önergede, Hayvanları Koruma Kanunu'nun değiştirilmesi için yapılan tasarının TBMM'ye sunulmasının ardından hayvan haklarıyla ilgili sorunların tekrar gündeme geldiği kaydedildi.