Haziran ayındaki seçimlerde Cumhur İttifakı’nın içinde yer alan Büyük Birlik Partisi’nin (BBP), 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul’dan aday çıkaracağı belirtiliyor.

ODA TV’nin haberine göre, BBP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ali Müfit Gürtuna’ya teklif götürmüş, Ankara Büyükşehir Belediyesi için ise, daha önce Beypazarı'nda belediye başkanlığı yapan İbrahim Demir’in veya BBP'nin genel Sekreteri Üzeyir Tunç’un aday olabileceği yazılmıştı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bugün Genel merkez binasında basın açıklaması yaptı.

Mustafa Destici yerel seçimlere ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Destici açıklamasında HDP’yi kastederek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da HDP’nin karşısında hangi partinin adayı güçlüyse ona destek vereceklerini ifade etti.

Destici parti ismi vermeyerek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde HDP dışındaki tüm partilere oy vereceklerini söyledi.

Mustafa Destici’nin o sözleri şöyle:

“Büyük Birlik Partisi olarak, bu istiklal ve istikbal mücadelesinde hiçbir şey yapmadan bekleyemeyiz. Önümüzdeki yerel seçimde, daha önceki basın toplantılarımızda ifade ettiğimiz gibi Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde, terör örgütünün siyasi uzantısı olan partiye karşı, onun karşısında yarışan en güçlü aday kimse onu destekleyeceğiz. Eğer bizim adayımız güçlü ise de aynı desteği biz isteyeceğiz. Yine bazı istisnai yerlerde de, HDP ile ittifak kurmuş diğer partilere karşı güç birliğini destekleme noktasındayız.”

Destici Cumhur İttifakı ile ilgili de, “Türk Milleti’ne hizmet etme yoluna şartlar ve koşullar ne olursa olsun devam edeceğiz. Cumhur İttifakı’na bağlılığımız en ufak bir şüpheye mahal vermeyecek şekilde sürmektedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Oda Tv