Cumhuriyet yazarı Deniz Yıldırım, bazı milletvekillerinin 'garanti yerlerden' aday gösterilmek için kulis yaptığını iddia etti.

Deniz Yıldırım, "Aday tartışmasının gizledikleri" başlığıyla yayımlanan yazısında "Kamu kaynaklarını seçim öncesi seferber eden bir iktidarı, 'seçime 3 ay kala, halkı dışlayarak, bize kızgınlığını hesaba katmadan, kapalı kapılar ardında belirlenecek adaylarla geriletiriz' stratejisi tutmaz" ifadesini kullandı.

Yıldırım, şöyle devam etti:

Son yerel seçimden bu yana mahalle mahalle örgütlenen, halkın içinden, sevilen isimleri somut çözümlerle ve yerel programıyla gün gün yükselten bir strateji uygulamadan "seçime 3 ay kala sahaya ineriz" diyorsanız; kusura bakmayın, aday tartışması bunların yokluğunun, yapılmamasının, seçim dışı zamanlarda varlık gösterememenin, kadro geliştirmemenin örtüsü haline gelmiş demektir.

Üstüne bir de 4 ay önce milletvekili seçilmiş kimi isimlerin garanti yerlerden belediye başkan adaylığı için kulis yaptığı haberleri yayılıyor. "Ülkede iktidar olamıyoruz; bari belediyelerde, kendi dar alanımızda iktidar hissini tadalım" siyasetiyle bütünleşen bir adaylık süreci, ülkede iktidar olmaya ön açmayacağı gibi, yerelde de belediyeleri kazandırmaz.