CHP'nin eski lideri Deniz Baykal, partideki gelişmelerden rahatsız. Süheyl Batum'un TSK'ya yönelik açıklamaları üzerine başlayan tartışmalara değinen Baykal, kendisinin eskiden bu tür tartışmaları bir cümlesi ile kestiğini anlattı. "Tabii o eski CHP'ydi. Anlaşılan yeni CHP'de de eski CHP'ye ihtiyaç varmış." diyen Baykal'ın, genel başkanın partiye hakim olması ve her kafadan bir ses çıkmaması gerektiğini vurguladı.

CHP'nin eski lideri Deniz Baykal, Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için 'kâğıttan kaplan' demesiyle başlayan tartışmayla ilgili olarak Kemal Kılıçdaroğlu'na bir dizi eleştiri yöneltti. 2009 yılında partili bazı yöneticilerin orduyu eleştirmesi üzerine, "TSK'yı ancak genel başkan eleştirebilir." uyarısında bulunduğuna ve bu açıklamanın ardından bütün tartışmaların kesildiğine işaret eden Baykal, "Tabii o eski CHP'ydi. Anlaşılan yeni CHP'de de eski CHP'ye ihtiyaç varmış." ifadesini kullandı. Baykal'ın bu sözleri, parti kulislerinde 'dönüş mesajı' olarak yorumlandı.

Deniz Baykal, önceki gün yakın çevresine, CHP'deki son tartışmaları değerlendirdi. Batum'un orduyu hedef alan sözleriyle ilgili tartışmanın giderek büyümesinde Kılıçdaroğlu'nun da hatalı olduğu imasında bulunan Baykal, "Ben o zaman TSK'yı ancak genel başkanın eleştirebileceğini söyledim ama nasıl söyledim? Kimseyi doğrudan hedef almadan, genel bir ifadeyle ve nazik bir üslupla söyledim. Kimseyle 'haklı ya da haksız' tartışmasına girmedim. CHP'deki bir geleneği hatırlattım. Bu uyarım sonrasında tüm tartışmalar kesildi." diye konuştu.

GÜRSEL TEKİN'E ÖRTÜLÜ MESAJ

CHP'de her kafadan farklı bir ses çıkmaması gerektiğine dikkat çeken Baykal, genel başkanın iyi bir görev dağılımı yapması ve herkesin de kendi görev alanı içinde konuşmasının doğru olacağını savundu. Baykal, "Öyle örgütlenmeden sorumlu kişi, 'bugün de şu konular var gündemde' deyip her konuda konuşursa, herkes her konuda konuşursa böyle olur." eleştirisinde bulundu. Eski Genel Başkan'ın, partide son dönemlerde yaşanan gelişmelerden rahatsız olduğu belirtiliyor. Baykal'ın, CHP'nin seçimlerde yüzde 30'un altında bir oy alması durumunda, "Kılıçdaroğlu başarısız" diyerek sesini yükselteceği ve olağanüstü bir kurultayla yeniden partinin başına gelmek için çalışacağı öne sürülüyor.

Diyanet İşleri Başkanı'na 'Sevgililer Günü' övgüsü: Alnından öperim

Deniz Baykal, yakın çevresine yaptığı değerlendirmede Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Sevgililer Günü açıklamasından da övgüyle söz etti. Görmez'in, "Sevgili Peygamberimiz'e 'Sevgililer Sevgilisi' adını veriyoruz. İki günün tesadüf etmesini bir güzellik olarak görüyorum." sözlerini, "Ne güzel bir söz, bu sözü söyleyenin alnından öpülür." yorumunu yaptı.

Zaman