MHP'de yaşanan kaset skandalı hakkında ilk kez konuşan CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Böylesine organize işlerin devletin bilgisi dışında gerçekleştirilmesi olası değildir' dedi.

ANTALYA - Seçim çalışmalarını memleketi Antalya’da sürdüren Deniz Baykal, bugün Manavgat İlçesi’ne geldi. Baykal, ilçede davullu klarnetli kalabalık partili grubu tarafından karşılandı. İlçede ilk olarak partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Deniz Baykal, MHP’de iki genel başkan yardımcısının hem milletvekili adaylığı hem de parti görevinden istifasıyla sonuçlanan kaset skandalıyla ilgili ilk kez konuştu.

Deniz Baykal, konuyla ilgili soru üzerine, "Tezgahlar, Türkiye siyaseti bakımından çok kaygı vericidir. Yani, çok açıktır ki, belli siyasi amaçlara yönelik olarak tertipler yapılmakta ve kural dışı uygulamalarla, ahlak dışı uygulamalarla siyasi kuruluşlar tahrip edilmek istenmektir. Çok açık" diye konuştu. Olayın zamanlamasının da çok anlamlı, manidar olduğunu kaydeden Baykal, şunları söyledi:

"Seçime yaklaştığımız bir noktada bunu yapıyorlar. Bunların tesadüfen olduğunu ya da beşeri zaaflar sonucunda ortaya çıkan olaylar olduğunu düşünmek mümkün değildir. Bunlar organize işlerdir. Bu bir tezgahtır, tertiptir. Çok açık. Böylesine organize işlerin devletin bilgisi dışında gerçekleştirilmesi, olası değildir. O nedenle ben böyle tezgahlara muhatap olanların, olayın bu niteliğini kararlı bir biçimde ortaya koymalarını beklerim. Böyle olaylar karşısında çeşitli kaygılarla sükut edilmesi, meydanın bu tertiplere terk edilmesi anlamına gelir. Belden aşağı vurarak, kanun dışı, hukuk dışı, ahlak dışı tertipler yaparak, siyasi amaçlarına ulaşmak isteyenlerin bizzat kendileri siyaseten iflas etmiş demektir."

RADİKAL