CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' 6. gününde devam ediyor.

Geceyi, Kızılcahamam sınırları içindeki Bulak köyünün girişindeki kamp alanında geçiren Kılıçdaroğlu, beraberindeki partililerle yürüyüşünü sürdürüyor.

BAYKAL: İKTİDARA TAVSİYEM, BİZİ DE YÜRÜMEK ZORUNDA BIRAKMASIN

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Başarılı yürüyüş gerçekleştiriliyor. Şu ana kadar bir sorun yaşanmadı. O yürüyüşün içinde yer almamış ama amacını, şikayetini paylaşan Türkiye'de milyonlarca insan var. Ben de o insanlardan birisiyim. İktidara tavsiyem, bizi de yürümek zorunda kalacağımız zorlamalardan uzak kalmasıdır. Henüz yürümeyen ama yeni zorlamalara başvurulacak olursa kesinlikle yürüyecek olan milyonlarca insan vardır" dedi.

DİSK BAŞKANI BEKO: YÜRÜYÜŞ MALTEPE'YLE SINIRLI KALMAMALI

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, ‘Adalet Yürüyüşü'nün Maltepe Cezaevi'yle sınırlı kalmamasını, Türkiye'nin her yerine yayılması gerektiğini söyledi.

Dihaber'e konuşan DİSK Genel Başkanı Beko, "Türkiye'deki adalet sorunu genel bir sorun. Herkes bu çerçevede harekete geçmeli" dedi.

Yürüyüşü İstanbul'da milyonlarca kişinin karşılaması çağrısı yapan Beko, "Cezaevinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dahil olmak üzere 12 milletvekili bulunuyor. Binlerce kamu emekçisi işten atıldı.

Taşeronlar adalet talep ediyor. Kadınların, gençlerin adalete ihtiyacı var. Bütün bunar için yürümek lazım" diye konuştu.

DİSK genel başkanı, yürüyüşün Maltepe Cezaevi'yle sınırlı kalmamasını, Türkiye'nin her yerine yayılması gerektiğini söyledi.