KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık: HDP’nin başarması Türkiye’deki bütün halkların, dinlerin, kültürlerin kendi kimlik ve değerleriyle, özgürce kendilerini örgütleyip ifade etmesi demektir. Bu da Türkiye’deki rejimin, siyasetin ve toplumun değişmesi, demokratik bir devrimin gerçekleşmesi demektir.

Türkiye’deki halkların ve ezilenlerin büyük bir demokrasi mücadelesi yürütüp ağır bedeleler ödeyerek önemli değerler ortaya çıkardığını ifade eden KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık “Seçimlerle HDP’nin kazanması durumunda, bütün bu bedeller, yaratılan değerler anlama kavuşacaktır, yerli yerine oturacaktır. Demokrasi güçleri, sol güçler, halklar, kültürler, dinler, kadın, gençlik, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Ermeniler, Êzîdîler, Aleviler ve Sünniler herkes ama herkes kazanacaktır” dedi.

AKP’nin HDP’ye dönük saldırılarına da dikkat çeken Bayık, “Her geçen gün HDP etrafında demokrasi güçleri yeni mevziler kazanmaktadır. İşte Erdoğan ve AKP bunu gördüğü için saldırmaktadır. Saldırdıkça da kaybetmektedir. Bu açından da HDP şemsiyesi altında bir araya gelen bütün demokrasi güçlerinin bu gerçekliklerin bilincinde seçimlere yüklenmeleri gerekiyor” diye konuştu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın 7 Haziran seçimlerine ilişkin Türkiye toplumuna çağrısı şöyle:

Türkiye’de yaşayan bütün halklarımızı, kültürlerimizi, dinlerimizi ve mezheplerimizi selamlıyor sevgi saygılarımızı belirtiyorum. Türkiye’de HDP çatısı altından bir araya gelen demokrasi güçlerini, HDP’nin başarısı için gece gündüz demeden çalışan bütün kahramanları selamlıyor, saygı ve sevgilerimi belirtiyorum.

‘HDP TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARDI’

HDP, gerçekten Türkiye tarihinde bir ilki, çok önemli bir görevi başararak bütün demokrasi güçlerini bir araya getirdi. Bunların kendi kimlikleriyle ve değerleriyle seçimlere girip sonuç almaları için önemli bir başarıyı ortaya çıkardı. HDP bünyesinde bütün Türkiye’deki halklar, dinler ve mezhepler bir araya geldi. Yani HDP Türkiye’yi kucakladı. Bu temelde HDP demek Türkiye demektir. Ulus devlet üzerine şekillenen, özel savaş üzerine şekillenen bu devletin siyasetine artık HDP ile bir son verilmiştir. HDP’nin seçimleri kazanması, parlamentoya bütün bu güçleri taşıması demek, inkâr ve imha siyasetinin artık son bulması demektir.

‘HDP’NİN BAŞARISI TÜM TÜRKİYE HALKLARI VE EZİLENLERİN BAŞARISIDIR’

HDP’nin başarması Türkiye’deki bütün halkların, dinlerin, kültürlerin kendi kimlik ve değerleriyle, özgürce kendilerini örgütleyip ifade etmesi demektir. Bu da Türkiye’deki rejimin, siyasetin ve toplumun değişmesi, demokratik bir devrimin gerçekleşmesi demektir. Türkiye’nin demokratikleşmesi, Kürt sorunu dahil olmak üzere, bütün sorunların demokratik siyaset yoluyla çözülmesi demektir. Bu, Türkiye’de yeni ve özgür yaşamın, toplumun ve kişiliğin gelişmesi demektir. Açıktır ki, Türkiye’deki halklar büyük mücadeleler yürüttüler, demokrasi mücadelesinde çok ağır bedeleler ödediler ve çok önemli değerler ortaya çıkardılar. Ama bunlar şimdiye kadar yetirince örgütlü kılınıp, yerli yerine oturtulamadı, anlam bulamadı. İşte bu seçimlerle HDP’nin kazanması durumunda, bütün bu bedeller, yaratılan değerler anlama kavuşacaktır, yerli yerine oturacaktır. Demokrasi güçleri, sol güçler, halklar, kültür, dinler, kadın, gençlik, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Ermeniler, Êzîdîler, Aleviler ve Sünniler herkes ama herkes kazanacaktır.

‘HERKESE ULAŞILARAK GERÇEKLER ANLATILMALIDIR’

Bu açıdan Türkiye’de, HDP seçim çalışmalarını yürüten herkesin her yere ulaşmalılar. Bu seçim çalışmalarında bütün şehirlere, kazalara, köylere, insanlara ulaşılmalı ve insanlara gerçekler açıklanmalıdır. HDP’nin nasıl bir Türkiye yaratmak istediğini ortaya koymaları gerekiyor. HDP’nin başarısı için seçim çalışması yapanlar devlet ve sistem partilerinin toplumu nasıl aldattıklarını, topluma nasıl bir gelecek sunmak istediklerini ortaya koymalıdırlar. Bunu sadece milletvekili adayları değil, adaylık başvurusu yapmış olup da aday olamayanların, bütün demokratik kesimlerin, sol güçlerin, demokrat Müslümanların, bütün liberallerin, demokrasi ve özgürlükten yana olan herkesin gece gündüz demeden böyle bir çalışma yürütmeleri gerekiyor. “Bir oy bir oydur” deyip, oy sayısını artırmalıdırlar ve oylarına, sandıklarına sahip çıkmalıdırlar. Hilelerin önünü mutlaka almaları gerekiyor. Amaç sadece barajı geçmek olmamalı, daha büyük sonuçlar elde etmek için çalışmalıdırlar.

‘TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ BUNA BAĞLIDIR’

Soruna sadece seçimleri kazanmak olarak da yaklaşmamalılar. HDP çatısı adı altında yaratılan birliğin geçici birlik olmadığını, taktik bir birlik olmadığını, bunu seçimlerden sonrada sürdürüleceğini ortaya koymalıdırlar. Türkiye’deki demokrasi güçlerinin, Türkiye’nin geleceği buna bağlıdır. Artık Türkiye’nin geleceğini tayin edecek olan HDP şemsiyesi altında birleşen demokrasi güçleridir. Bu ortaya çıkmıştır. Artık HDP ve bu güçler, Türkiye’nin geleceğini belirleyecek güçler haline gelmişlerdir.

‘HDP TÜRKİYE’Yİ ERDOĞAN’DAN KURTARACAK’

Onun için Erdoğan ve AKP, HDP’ye, HDP şahsında demokrasi güçlerine, onların şahsında da Türkiye toplumuna saldırmaktadır. Çünkü HDP gelişiyor. HDP güçlü bir biçimde meclise taşınacaktır. Türkiye’deki bütün halklar, dinler ve kültürler meclise taşınacaktır. Bu, AKP’nin Erdoğan’ın kaybetmesi anlamına geliyor. Bu, Türkiye toplumunun Erdoğan’dan AKP’den kurtulması anlamına geliyor. Türkiye’de kim ki Erdoğan ve AKP’den kurtulmak istiyorsa, bunun yolu HDP’nin meclise girmesinden geçiyor. Onun için sadece HDP’lilerin değil, sadece demokrasi güçlerinin değil, Türkiye’yi seven, Türkiye’nin uçuruma gitmesini istemeyen, Türkiye’nin savaşa girmesini önlemek isteyen, gerçekten Türkiye’de barışı isteyen, demokrasi özgürlüğü isteyen herkesin HDP’nin başarısı için çalışması gerekiyor. CHP’nin tabanında da yurtsever insanlar, sosyal demokratlar var. MHP’de de yurtsever demokrat insanlar var. Bunların Türkiye’yi AKP’den kurtarmak için CHP veya MHP’ye oy vermeleri Türkiye’yi AKP ve Erdoğan’dan kurtaramaz. Ancak HDP’ye oy verirlerse Türkiye Erdoğan ve AKP’den kurtulabilir. Türkiye büyük bir savaştan kurtulabilir. Türkiye demokratikleşme yönünde adım atabilir. Yaşanan tıkanıklıkları aşabilir. Türkiye’deki bu parçalanmışlığı, düşmanlığı HDP ancak giderebilir. Yeniden birliği kardeşliği HDP gerçekleştirebilir.

‘HDP’NİN BAŞARISIYLA ACILAR VE BEDELLER ANLAM BULACAK’

AKP’nin HDP’ye ve Sayın Demirtaş’a saldırması bu gerçekliklerden ötürüdür. Çünkü HDP AKP’nin ve Erdoğan’ın gerçeğini ortaya çıkarmaktadır. Bu gerçeklik ortaya çıktıkça AKP zayıflamaktadır. Her geçen gün HDP etrafında demokrasi güçleri yeni mevziler kazanmaktadır. İşte Erdoğan ve AKP bunu gördüğü için saldırmaktadır. Saldırdıkça da kaybetmektedir. Bu açından da HDP şemsiyesi altında bir araya gelen bütün demokrasi güçlerinin bu gerçekliklerin bilincinde seçimlere yüklenmeleri gerekiyor. Özellikle kadınların, gençlerin, Alevilerin, Kürtlerin, sosyalist güçlerin, gerçek Müslümanların, Çerkezlerin, Süryanilerin, Ermenilerin, Ezidilerin kısaca Türkiye’de yaşayan, yeni ve özgür yaşam isteyen, demokrasi ve özgürlük isteyen herkesin HDP’nin başarısı için 7 Haziran’a kadar olağanüstü çalışmaları, gevşememeleri gerekiyor. Eğer bu temelde yüklenirlerse büyük kazanacaklarını bilmelidir. Türkiye’nin kaderini, geleceğini ellerine alacaklarını bilmelidirler. Şimdiye kadar çektikleri acıların, ödedikleri bedellerin anlam bulabileceğini bilmelidirler. Ben bu inançla çalışmalara yükleneceklerini görüyor, biliyor ve inanıyorum. Bu temelde herkese selamlarımı, saygılarımı sunuyor ve başarılar diliyorum. (ANF)