Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin grup toplantısında konuştu.

Baydemir konuşmasında, "Silopi'deki çocukların katledilmesinin politik sorumlusu polislere 'Vurun, öldürün yargılanmazsınız' diyen hükümettir. 'Çocuklar ölmesin' diyen Amedspor'a dava açılıyor, Ayşe öğretmene ceza veriliyor. Peki, 'Oluk oluk kan akıtacağız' diyene?" diye sordu.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir'in grup toplantısında yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

Engellilerin topluma katılımının siyasetini ortaya koyuyoruz. MYK’sında engelli temsili olan tek parti olmanın onurunu yaşıyoruz. Engellilerin yaşadığı sorunların aşılması için 8 araştırma, 29 soru önergesi verdik. Maalesef hükümet oylarıyla hepsi reddedildi.

KHK ile iki binden fazla engellinin işine son verildi. Bir hadis var ki rehberimizdir; “Nerede bir engelli varsa o bizimdir.”

Suruç katliamı mağduru 8 insan şu anda tutuklu. IŞİD sanıkları ise her gün patır patır serbest bırakılıyor. Kabul edilebilir mi?

Silopi'deki çocukların katledilmesinin politik sorumlusu polislere “Vurun, öldürün yargılanmazsınız” diyen hükümettir.  “Çocuklar ölmesin” diyen Amedspor'a dava açılıyor, Ayşe öğretmene ceza veriliyor.

Peki, “Oluk oluk kan akıtacağız” diyen?

İşini isteyen öğretmenler, evladının cenazesini isteyen baba açlık grevinde, Adalet Bakanı Amerika’da Reza’yı kurtarma peşinde.