Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve BDP'nin Şanlıurfa adayı Osman Baydemir, seçime ve seçim sonuçlarına ilişkin olarak twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Seçim günü kentteki elektrik kesintilerini hatırlatan Baydemir, "Cumhuriyet tarihinin en karanlık seçimine tanıklık ettik, maalesef seçim günü Urfa'da karanlığa gömüldü, elektriği kestiler. Hırsızlar karanlık ortamlarda çalışırlar, halkın malını, kamunun malını çalanlar elbette oylarımızı da çalarlar ve çaldılar" dedi. Sosyal medyadaki Urfa'ya dair negatif algı yaratan söylemlerden duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Baydemir, Urfa'dan birçok değer öğrendiğini sözlerine ekledi.

İşte Baydemir'in o açıklaması:

"65 gün süren kampanya dönemi boyunca bizleri evladı gibi bağrına basan Urfa halkına bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Kampanya dönemi boyunca temel hedefimiz seçimin demokrasi kültürüne katkı sunacak nezaket ortamında gerçekleşmesiydi.

Urfa'da (Ruha) seçimlerin Türkiye geneline nazaran demokratik nezaket içerisinde geçmesine katkımızın olduğuna inanıyoruz.

Cumhuriyet tarihinin en karanlık seçimine tanıklık ettik, maalesef seçim günü Urfa'da karanlığa gömüldü, elektriği kestiler. Hırsızlar karanlık ortamlarda çalışırlar, halkın malını, kamunun malını çalanlar elbette oylarımızı da çalarlar ve çaldılar....

Bize oy vermiş yada vermemiş her Urfalıya teşekkür ediyorum. Özellikle bize oy verenlerin oylarını koruyamadığımız için helallik diliyorum. Urfamızın ilk seçimi olmadığı gibi son seçimi de olmayacaktır. Halkımızın haklı davasına kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceğiz.

Urfa halkıyla birlikte; Urfa'nın hak ve hukukunun korunması, kalkınması, hak ettiği yere gelmesi için demokratik muhalefetimizi sürdüreceğiz.

Urfa halkı üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır, maalesef biz Urfa halkının sandığa yansıyan iradesini koruyamadık.

Özellikle sosyal medyada Urfa'ya dair negatif algı yaratan söylemlerden ciddi rahatsızlık duyduğumu yüksek sesle ifade etmek isterim.

Şehrinin; Türkmenlerinden, Araplarından, Kürtlerinden, seydalarından, laiklerinden, gençler  ve kadınlarından çok değer öğrendim.

Ala ayni ala rasi RUHA

Başım gözüm üstüne URFA

Ser seremin ser çavemin RIHA.

Sere çımo mı ser Halilurrahman." (Demokrat Haber)