Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “HDP’ye siyaset yapma yasağı getiriyor” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Baydemir, grup toplantısına katılan sendika temsilcilerini selamlayarak, “HDP emeğin sesidir, emeğin sömürülmesinin tam da karşısında duran yegane bariyerlerden bir tanesidir. HDP bütün farklılıkları bir arada eşitçe yaşamasının sesidir. HDP’yi tanımıyor ki HDP’nin baskıyla zorla, şiddet uygulamalarıyla sesinin kısılabileceği gibi bir yanılgı içerisindeler. HDP’nin saldırıya maruz kalması aynı zamanda birlikte yaşamanın sesine saldırıdır” diye konuştu. 

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısındaki “demokrasi” söylemlerini eleştirerek, şunları kaydetti: "İki yıldır bu ülkede kan kusturan siz değil misiniz? HDP’nin bir arada yaşama arzusunu sandık başında yok edemediğiniz diye 5 bin üye ve aktivistini, milletvekillerini, belediye başkanlarını cezaevine atan siz değil misiniz? Bunlar yargı eliyle olmuyor. AKP Genel Merkezi’nde, bakanlıkta, Saray'da koordineli olarak yürütülüyor. HDP’ye siyaset yapma yasağı getiriliyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük siyaset yasağı hayata geçirilmek isteniyor.”