HDP Sözcüsü Osman Baydemir bugün Bitlis’te referandum çalışmaları yürüttü.

HDP’nin ‘Hayır’ konvoyu önce Bitlis Ulucami Meydanı’nda halkla buluştu. Konvoydaki Osman Baydemir, Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Batman Milletvekili Saadet Becerikli, DBP PM Üyesi Ali Ürküt ve parti heyetinden oluşan heyet önce halkı selamladı.

Burada önce Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat halka seslendi. Irgat, “Asimile ederek, Said-i Kürdi’nin diline ve kültürüne sahip çıkışını, gerçek fikriyatını bu halka anlatmadınız. Onun sıfatlarından, eserlerinden faydalandınız. Said-i Kürdi’yi istismar ettiniz. Bitlis, Türkiye ve bütün halklar bu istismarlara hayır diyecek” dedi.

Ardından Bitlislilere hitap eden HDP Sözcüsü Osman Baydemir, her zorluğun ve darlığın sonunun aydınlık olduğunu belirterek, “Sizin buradaki duruşunuz, bizim hayır çağrımız aydınlık bir geleceğin nişanesidir. Hayır kapılarının 16 Nisan’da açılmasıdır” dedi.

Baydemir, Cumhurbaşkanının Diyarbakır’da belediyeye 500 metre ileride, “Belediye başkanı iken görevden alınıp tutuklandığını” söylediğini hatırlatarak, “Ayıptır, ayıptır. Tamı tamına 84 belediye eş başkanı şu an cezaevinde. Milletin iradesi olan Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız cezaevinde” dedi. Baydemir, “Toplumu yanıltıyorlar, kandırıyorlar. Bütün medya organları kapısını, ekranını hayıra kapatıyor. Bütün televizyonlar iktidarın düdüğü haline dönüşmüş durumdadır. Tüm televizyonlar AKP’nin zurnasına dönüştü. Medya üzerindeki sansüre, kayyuma hayır” dedi.

Gazete Duvar'da yer şan habere göre, Baydemir’in konuşmasından başlıklar şöyle:

"HALKIN İRADESİNİ TANIMADILAR"

Milli irade milli irade diye halkın iradesini dilinde pelesenk edenler en çok milletin iradesini çiğneyenlerdir. 7 Haziran’da bin bir emekle, dayanışmayla, emekçilerle, Alevilerle, Seydalarımızla, Ezidilerle büyük bir kucaklaşmaya sahne oldular. Yüzde 10 barajını aşarak 80 milletvekiliyle parlamentoya gittiler. Barışın, bir arada yaşamanın çabasını ortaya koydular. Ama tek başına hükümet olma uğruna halkın iradesini tanımadılar. 7 Haziran’la 1 Kasım arasında ne değişti de AKP 258 olan milletvekili sayısını 317’ye çıkardı. Değişen şuydu: Bu halkın evlatları, bu halkın huzuru koltuğa kurban edildi. 550 sandalye 1 insanın hayatına binlerce kez kurban olsun. Biz kendi iktidarları için gençleri kurban eden savaş anlayışına hayır diyoruz.

"DEMİRTAŞ NİYE CEZAEVİNDE?" 

Cumhurbaşkanı meydan meydan devletin bütçesini kullanarak miting yapıyorsun senin rakibin olan Selahattin Demirtaş niye cezaevinde? Adaletin tecellisi için bu pakete hayır dememiz gerekiyor. Hayır dersek hiç kimse, ama hiç kimse kaybetmiş olmayacak. Çünkü büyük bir yanlıştan dönülmüş olacak. Cumhurbaşkanı ve AKP yüzleşme ve barış politikalarına dönme fırsatı bulacak. Bu paket onaylanırsa çıkıp diyecekler ki ‘Biz Şırnak’ı yıktık, halk bizimle beraberdi. Biz Avrupa’yla kavga ettik, halk bizimle beraberdi”, bu politikalar halk eliyle onay gördü deme yüzsüzlüğüne kavuşmuş olacaklar. Devletin küfrü onun zulmüdür. Küfre ve zulme ortak olmamak için hayır demeye davet ediyoruz.

Bu topluma tek milleti, tek dini dayatmak şirktir. Bizler şirke karşı çıkıyoruz. Biz varlığımızı sizlere dayıyoruz. Siz var olduğunuz sürece zindanların kapısı mutlaka açılacak. Demirtaş, Yüksekdağ mutlaka özgür kalacak, Bitlis’te olacak, bir çayınızı beraber içeceğiz. 

Haberin tamamı...