Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk’ta, AKP İl Genel Meclis üyesi Burhan Saran, Kozluk AKP İlçe Başkan Yardımcısı Servet Barlık ve 47 köy ile mahalle muhtarı, davul ve zurna eşliğinde HDP’ye katıldı.

İkisi de DBP’li olan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir’in karşıladığı yeni katılanlar ilçede konvoy halinde tur attı.

SARAR: O'NU BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ

Partisinin İl Genel Meclis üyeliğinden istifa ederek HDP'ye geçen ve boynunda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kaşkoluyla konuşan Burhan Sarar, tüm sorunlarının çözüleceği adreste olduklarını belirterek, "Biz evimize geldik. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Ardından ise AKP Kozluk İlçe Başkan Yardımcısı Servet Barlık söz aldı. Ülkedeki sorunların çözümü konusunda en iyi fikir üreten partinin HDP olduğunu aktaran Barlık, "Damarlarında Kürt kanı taşıyan bütün herkesin gelmesi, durması ve savunması gereken parti HDP'dir. HDP ile aşamayacağımız, yıkamayacağımız hiçbir baraj yoktur. Sayın Demirtaş'ın söylemi üzerine biz de kendisine o'nu başkan yaptırmayacağız sözünü veriyoruz" dedi.

Bu güne kadar AKP'nin yanında yer alan 30'u aşkın köy muhtarı adına konuşan İlhan Altuç ise HDP'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bu günden sonra halklarının yanında yer alacaklarını ifade etti.

"EĞER AKP YA DA CHP'Lİ DE OLSAYDIM BUGÜN HALKIMIN YANINDA YER ALIRDIM"

Partiye yeni katılanlar için düzenlenen törende konuşan Ahmet Türk, Ortadoğu’da artık Kürtsüz bir yaşamın olmayacağını herkese ispatladıklarını söyleyerek, "Kürtleri ve Kürt mücadelesini terörize etmek isteyen anlayışlar, bugün Ortadoğu’da Kürtsüz demokratik bir geleceğini olmayacağını çok iyi biliyorlar. Kürtsüz bu barışın asla olmayacağı iyi biliyorlar. Artık siyasi parti yok. Eğer AKP’li ve CHP’li de olsaydım, bu seçimde halkımın yanında yer alırdım. Onun için bugün var olma günüdür. Geçmişte ’Kürtler siyaset yapsın’ diyenler, bugün Kürtlerin birlikteliğinden korkmaya başladılar. İftira kampanyasını yürütüyorlar. Ama iftira kampanyaları artık para etmez. Kürtler hiçbir zaman zulme boyun eğmeyecek" dedi.

HDP’ye katılan Burhan Saran, Servet Barlık, muhtarlardan İlhan Altaş, Sadullah Varlık ve Raşit Arslan, 47 köy ve mahalle muhtarıyla birlikte geceli-gündüzlü çalışacaklarını söyledi. (DİHA, Milliyet)