Halkların Demokratik Partisi İzmir İl örgütü yaptığı basın açıklaması ile dün Urla ve Kadıköy’de partililerine, parti binalarına ve parti araçlarına yönelik gerçekleşen saldırıları protesto etti ve saldırıların polis kontrolünde yapıldığını ifade etti.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan HDP üyeleri ve destek vermeye gelen kitle örgütlerinin temsilcileri sloganlarla saldırılara olan tepkilerini dile getirdi. ‘Saldırılar bizi yıldıramaz, mücadeleye devam’ pankartının açıldığı açıklama kitlesel geçti.

İlk olarak açıklama yapan HDP İzmir İl Eş Başkanı valilikle ilgili yaptıkları görüşmeleri hatırlatarak “Bu tür saldırılara karşı duyarlı olunmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedik. Ancak Urla’ya gittiğimizde daha varmadan saldırı hazırlıklarını öğrendikten sonra emniyet yetkililerini aradık. Bize gerekli tedbirleri aldıklarını söylediler ama ilçeye girer girmez faşist bir saldırıya uğradık. Saldırı sonucu 9 arkadaşımız yaralandı” dedi.

HDP’nin farklı kimliklere sahip insanların bir arada eşit özgür bir şekilde yaşaması için kurulduğunu söyleyen Uğur şunları söyledi: “Çalışmalarımızın ana şiarı da budur. Bu mücadeleyi de kazanacağız.  Bu doğrultuda faaliyetlerimize devam edeceğimiz. Kimse bizi bundan alıkoyamaz. Valilik ve emniyetle görüşeceğiz, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını sağlayacağız. Olayları tertipleyenlerin kimlikleri bellidir.  Şu andan itibaren bize gelen herhangi bir gözaltı haberi yoktur. Yetkililerin gerekli işlemleri yapmaması onların bu suça ortak olduğunun işaretidir”

“URLA HALKININ SUÇU YOK”

Daha sonra söz alan HDP İzmir Büyükşehir Eş Başkan Adayı Osman Özçelik de şiddetten yana olmadıklarını vurgulayarak “Bu devlet henüz barışın değerini anlamış değil. Bir arada yaşamın gerekli koşullarının hazırlanmasını istiyoruz. Urla halkının bu faşizan saldırıda hiçbir suçu yok. Sokakta Urla halkı yoktu. Sokakta polis vardı, bindirilmiş faşist kıtalar vardı. Urla halkı kepeklerini kapatmıştı, evlerine gitmişti. Urla halkı bu saldırıları adeta protesto ediyordu” dedi.

Saldırıların emniyet görevlileri tarafından düzenlendiğinin açık olduğunu dile getiren Özçelik dün Urla’da kendilerine atılan gaz fişeğini eline aldı ve şunları söyledi:

“Otobüsümüz şehre girer girmez dört bir taraftan taşlı saldırıya uğramış. Camlarımız paramparça edilmiştir. Otobüsten indikten sonra da polis gözetiminde taş yağmuru devam etmiştir. Taş yağmuru devam ederken polis bu saldırgan güruhu dağıtacağı yerde bize saldırmıştır. Gaz bombalarını bize doğru atmıştır. Benim başımın kenarından geçip duvara saplanan gaz bombası bu”

Çağrılarının barışa yönelik olduğunu kaydeden Özçelik, “Kürt halkı, Türkiye emekçileri kadınlar, LGBTİ bireyleri yani ey halkımız bu baskı ve sömürü düzeni bu yalan talan hırsızlık düzenini gücümüzü birleştirerek yıkabilir. Bir arada eşit koşullarda özgürce yaşayabileceğimiz bir Türkiye yaratabiliriz” dedi.

Benzer saldırıların devam etmesi halinde İzmir Valiliğini ve Emniyet Müdürlüğü suçlu olarak ilan edeceklerini belirten Özçelik sözlerini “Onların bir avuç bindirilmiş faşist kıtayı durdurabilme gücü var eğer biz durduramıyoruz diyorlarsa bizim gücümüz var, bilsinler” diyerek bitirdi.