Meksika'da düzenlenen G-20 zirvesi ve ardından Brezilya'da düzenlenen Rio 20 'Sürdürülebilir Kalkınma' zirvesine katılan Erdoğan Türkiye’ye döndü.

 

Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Yurtdışı temaslarıyla ilgili bilgiler veren Erdoğan, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Erdoğan'a ilk olarak Suriye karasularına düşen Türk savaş uçağı soruldu.

 

Hatay yakınlarında düşen uçakla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın gerekli açıklamayı yaptığını belirten Erdoğan, Malatya'dan havalandıktan bir süre sonra radar ve telsiz irtibatının kesildiği Türk savaş uçağının Hatay'ın güneyinde, Suriye'nin Lazkiye kentine 8 mil uzaklıkta düştüğünü söyledi.

 

SURİYE İLE ORTAK ARAMA

4 Türk hücumbotu, helikopterler ile Suriye hücumbotlarının ortak arama ve tarama çalışmaları yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bende böyle bir kesin bilgi yok. Gerçekten özür dilenmiş mi, bilmiyorum. Suriye'nin özür dilediğine dair bende bir bilgi yok. Yapılacak değerlendirme toplantısından sonra kesin açıklamayı yapacağız" dedi.

 

Erdoğan şöyle devam etti:

''Uçağımızın kaybı, düştüğü noktasında, 'düşürüldü' diyemiyorum çünkü kesin bilgiler elde olmadıktan sonra bunu söylemek mümkün değil.

 

Bununla ilgili resmi konutta bir görüşmemiz olacak. Terör sorunun yanında bu konuyu da görüşeceğiz.

 

'PİLOTLAR REHİN ALINMADI, ARANIYOR'

Pilotlarımızla ilgili bir bilgi yok, aramalarımız devam ediyor. Bu arama tarama neticesinde orada ne gibi bulguların elde edileceğini göreceğiz. Detaylı bilgileri yapacağımız toplantıdan sonra açıklayacağız."

 

Erdoğan, Türk pilotlarının rehin alındığı iddialarını ise yalanladı.