Yenişafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde Başbakan Erdoğan'ın HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş 'a yaptığı "bütünleşme" çağrısının perde arkasını kaleme aldı. Teklifiyle Has Parti'yi felç eden Erdoğan'ın gözü şimdi de Saadet Partisi ve Demokrat Parti üzerinde.

 

Siyaset dünyasını ısıtan süreçteki kritik hamleleri ve bunların muhtemel sebeplerini analiz ettiği yazısında Selvi, AK Parti'nin gündeminde olan 2 ismi de açıkladı: "Başbakan'ın bayramdan sonra da Süleyman Soylu'yu davet etmesi, Fatih Erbakan olayının da gündeme alınması bekleniyor."

 

Geçtiğimiz günlerde Başbakan’ın Erbakan kardeşlerin mahkemeye taşınan miras kavgasına müdahale edip kardeşleri barıştırdığı haberleri çıkmıştı. Saadet Partisi içinde de Oğuzhan Asiltürk gibi eski kadrolar Fatih Erbakan’ın parti içindeki tutumlarını onaylamıyor. Asiltürk, partiye ait para ve taşınmazların partiye iade edilmesi konusunda parti içinde bir genelge de yayınlamıştı.

 

Yenişafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Başbakan Erdoğna’ın yeni girişimi hakkında yazdığı ilgili bölüm şöyle:

 

"Başbakan Erdoğan'ın HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a yaptığı, "Bütünleşme" çağrısından sonra önemli gelişmeler yaşanıyor. Sürecin zarar görmemesi için konuşmama kararı alındığı için gelişmeler kamuoyuna pek yansımıyor.

 

Ama bu ay sonuna doğru Başbakan Erdoğan ile Numan Kurtulmuş ikinci kez biraraya gelecekler. Bu arada Başbakan partisinin MKYK'sını toplayıp, birleşme konusunda yetki alacak.

 

İkinci buluşmada iki lider, teşkilatların ne olacağı sorusuna yanıt arayacaklar.

 

AK Parti, kongrelerini tamamladı.

 

Başbakan da ilk görüşmede, "Keşke 6 ay önce olsaydı bu iş. Kongreye sokar, teşkilatları birleştirirdik" diyor. Ardından, "Ama önümüzde yerel seçimler var. Arkadaşları önce orada değerlendiririz" diye ilave ediyor.

 

Başbakan'ın bayramdan sonra da Süleyman Soylu'yu davet etmesi, Fatih Erbakan olayının da gündeme alınması bekleniyor."