Sincan'da konuşmasına üç çocuk konusundaki sözlerine vurgu yaparak başlayan Erdoğan, doğum kontrol yöntemlerinin teşvik edilmesine tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sincan’da gerçekleştirdiği mitingde üç çocuk konusundaki sözlerini yineledi. Erdoğan, CHP zihniyetinin yıllarca doğum kontrolünü teşvik ettiğini belirterek “Batı şu anda çöküyor. Nüfusu yaşlandığı için. Sakın bu oyuna gelmeyin” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Ankara’daki mitingleri kapsamında Sincan Lale Meydanı’nda halka seslendi. Konuşmasına üç çocuk konusundaki sözlerini yineleyerek başlayan Erdoğan, doğum kontrol yöntemlerinin teşvik edilmesine tepki gösterdi. “Bu milleti doğum kontrolü ile dünya sahnesinde yaşlı bir nüfusa sahip olmak için telkinler yaptılar” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
“Yıllarca bu ülkede doğum kontrolünü teşvik ettiler. CHP şimdi aynı şeyi yapıyor. Çünkü bunların tarihi böyle. CHP zihniyeti budur. Batı şu anda çöküyor. Hep nüfus yaşlandığı için. Eğer şu andaki artış hızıyla gidersek 2038’de biz de yaşlı nüfuslar arasına gireceğiz. Sakın bu oyuna gelmeyin en az üç çocuk. Biz devlet olarak tüm tedbirleri aldık alıyoruz.”

Ajanslar