BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Mersin İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, partisinde makam kavgası da olmayacağını söyledi.

 

Gençlerin daha çok parlamentoda yer alabilmesini istediklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeniden aday olabileceğine ilişkin Anayasa Mahkemesi kararı üzerine yapılan değerlendirmelere atıfta bulunarak şunları söyledi:

 

“Biz koltuğa yapışıp kalan, koltuğuyla bütünleşen, koltuk sevdasıyla, milletini unutanlardan değiliz. Şunu herkes bilsin ki bu hareketin ne içinde ne de dışında asla ve asla makam kavgası olmayacak. Makam için kendisine yer edinme gayreti içine girenler de fırsat bulamayacaktır. Makam hırsı olanlar, makama rant aracı olarak bakanlar, süreç içinde aramızdan ayrıldı. Bu hareketten uzağa düştü. Bizim hedefimiz 2023 diyoruz. Hangi makamda ve vazifede olursak olalım 2023 için çaba gösteriyoruz Partimizin her bir mensubu bu şuur içindedir. Bizim o kadim geleneğimizden gelen her bir kardeşimiz inanıyorum ki bu şuur içindedir. Eğer bu şuurun dışına çıkanlar veya düşenler varsa kusura bakmasınlar onlar da gereğini bulurlar. Bu hareketin, bu davanın köklerini anlamayanlar her zaman olduğu gibi bundan sonra da hayal kırıklığı yaşamaya devam ederler"

 

NÜKLEERİ SAVUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nin zemin etüt çalışmaları ve lisanslama başvuru sürecini başlattıklarını belirterek, "Tedbirleri iyi aldığınızda, güvenliği hassasiyetle sağladığınızda nükleer santral tehdit içermiyor. Bir yıl boyunca 24 saat nükleer santralin kapısında otursanız, bir uçak yolculuğunda aldığınız kadar radyasyon almıyorsunuz. Bu bilimsel bir tespit. Türkiye'nin büyümesini, Türkiye'nin gelişmesini, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmasını istemeyen çevreler, son derece art niyetli şekilde kampanyalar yürütüyor" dedi.