Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Uludere’de, Afyonkarahisar’da ne oldu, öğrenmek hakkımız” diyen TÜSİAD Başkanı Boyner’e “Neyi ne kadar öğrenmek, kimin hakkı, kimin hakkı değil, buna Ümit Boyner karar veremez” yanıtını verdi

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’dan İstanbul’a gelirken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in, “Uludere’de, Afyonkarahisar’da ne oldu, öğrenmek hakkımız” şeklindeki sözlerine, “O kendi işine baksın” yanıtını verdi.

 

Erdoğan’ın TÜSİAD ile ilgili yanıtı şöyle oldu:

“TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, “Uludere’de, Afyonkarahisar’da ne oldu, öğrenmek hakkımız” açıklamasını yaptı. Buyurganlık kelimesini kullanıyor. ‘Eskiden başka vesayet vardı, şimdi buyurganlıkla karşılaşmak istemiyoruz’ diyor?

 

Ben konuşacağım ama konuşmak istemiyorum. Bir defa, her şeyi, öğrenilmesi gerekenleri, azami ölçüde sinyalini vermesi gereken merci neresidir. Hükümet, yargı, Genelkurmay’dır. Yargı, şu ana kadar yapılan incelemeler sonucu ne dedi? ‘Sabotaj yoktur‘ dedi. Anamuhalefet lideri ne diyor? ‘Bir el bombasıyla bu kadar kalın yapılmış çatı çöker mi?’ diyor. Bu hangi zeka örgüsüyle ortaya çıkıyor. Bir el bombası olur mu? Binlerce el bombası. Biri patlayınca diğerleri de patlıyor. Nasıl basınç yaptığını bilirsiniz. Bir tane patladı, diğerleri de zincirleme patladı. Ben bu işi şu anda işin başında olan Genelkurmay Başkanımdan dinliyorum. Çıkıyor diyor ki ‘Ben emekli bilmem neden dinledim’. Sen emekliden dinledin, emeklinin seviyesi, kalifikasyonu nedir bilemem. Ben orada inceleme yapan Genelkurmay Başkanımdan dinliyorum. Buyur savcı açıklama yaptı, ‘Orada sabotaj yoktur’ dedi. Öğrenmek hakkımızdır falan, neyi ne kadar öğrenmek, kimin hakkı, kimin hakkı değil, onun ölçüsünü Ümit Boyner belirlemeyecek. O işine baksın.”