Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen genişletilmiş grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti Hakkari İl Başkanı'nın ailesinin, CHP yöneticilerinden yardım istediği iddialarına ilişkin, şunları kaydetti:

 

''Bunu aile duyunca bayağı üzüldüler. Çünkü ben aileyle görüştüğümde 'böyle bir şeyler yansıdı televizyonlara Başbakanım, bu Hakkari'de BDP ile beraber miting yapan bir CHP'den biz yardım isteyecek kadar düştük mü' diyor.''

 

“ELLERİNİ DE ÖPERLERDİ, EFENDİLERİNDEN ÜÇ KURUŞ DA HARÇLIK ALIRLARDI”

Başbakan Erdoğan, BDP'li milletvekillerinin PKK’lilerle karşılaşmasını değerlendirirken de ''Bir bayram öncesi milletin gözünün önünde gittiler, efendilerine sırtlarını sıvazlattılar. İnanın kameralar orada olmasaydı bunlar o terörist efendilerinin ellerini de öperlerdi, inanın kameralar olmasaydı bunlar terörist efendilerinden üç kuruş da harçlık alırlardı. Neyse ki orada efendileri bunlara acıdılar da kameraların önünde bunları daha fazla rezil etmediler. BDP'li milletvekilinin sırtını sıvazlayan o teröristin elindeki kan işte o milletvekillerinin bir defa sırtına bulaşmıştır'' dedi.

 

"KANDİL'E ÇIK"

Başbakan Erdoğan, ''Şu anda bu ülkede bizim, bir metrekaremizin kontrolümüz dışında olduğunu kimse söyleyemez. Her yerde biz bütün imkanlarımızla, bütün gücümüzle varız. Siz, bölücü terör örgütünün uzantısının eş başkanının söylediğine bakmayın. O önce kendisinde yüz olsa parlamentoda değil, Kandil Dağı'na çıkması gerekir. Burada ne duruyorsun, sen oraya çık'' diye konuştu.

 

MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIĞI

Başbakan Erdoğan, BDP'li milletvekilleriyle ilgili, ''Anayasa ne emrediyorsa, hukuk ne emrediyorsa ona riayet etmek zorundalar. Etmedikleri takdirde ben de yargıya gerekenleri söyledik, yargı da gerekenleri yapıyor. Biz de parlamentoda gereği neyse onu yapacağız'' değerlendirmesinde bulundu.