CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya ekibini görevden almasına neden olan "gayda" twitine göndermede bulunan Başbakan Erdoğan, "siz böyle içmeye devam ederseniz elbette Rize'nin tulumuna da çıkar gayda dersiniz" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da katıldığı Rize günlerine ilişkin twitter hesabından paylaşılan "Gayda dinleyip, horona eşlik edip, hemşehrilerimizle sohbet ettik' mesajına göndermede bulunan Başbakan Erdoğan, "Böyle içmeye devam ederseniz elbette Rize'nin tulumuna da çıkar gayda dersiniz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, kuzeydoğu Anadolu'ya özgü tulumu İskoçların milli çalgısı gaydayla karıştırılmasına gelen tepkiler üzerine sosyal medya ekibini görevden almıştı.

"RİZE DİYE İSKOÇYA'YA GİDERSEN ŞAŞIRMAM"

Başbakan Erdoğan da bugünkü grup toplantısında twitter'dan yapılan bu gafa göndermede bulunarak şunları söyledi: "CHP içinde öyleleri var ki yarın Allah korusun bir düşman gözünü topraklarımıza dikse, sizi AK Parti'den kurtaracağız dese gider onun boynuna sarılır. Yaptıkları politika böylesine ucuzdur. Ne dedikleri, ne yaptıkları, kiminle hangi karede yer aldıklarını bilmeyecek kadar kendilerinden geçmiş durumdalar. Bunların ne içtiklerini gerçekten merak ediyorum. CHP Genel Başkanı bir röportajında ne içtiklerini söylemiş. Meğer rakıyı sulu içiyorlarmış. Ben Rizeliyim. İnanın ki siz böyle içmeye devam ederseniz elbette Rize'nin tulumuna da çıkar gayda dersiniz. Beni Mardin'de söylediğimi Rize'de söyleyememekle itham ediyor. Ben Mardin'de söylediğimi Rize'de de söylerim Sayın Kılıçdaroğlu. Ama sen Rize'ye gidiyorum deyip İskoçya'ya gidersen ne ben şaşırırım ne de millet şaşırır. Bunlar tulumu görse gayda, zurnayı görse trompet sanıyorlar. Bunların durumu bu."