Başbakan Binali Yıldırım ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü’nde bir araya gelerek 40 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşme sonrası, ortak açıklama yapıldı.

“MEYDANLARDA BİZ DE OLACAĞIZ”

Burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin ilk anından itibaren Bahçeli’nin kendisini telefonla arayarak, bu konuda yapılacak her türlü desteğe hazır oldukları yönünde açıklamada bulunduğunu, ülkenin, milletin birliği ve beraberliği yönünde açık bir irade ortaya koyduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, Bahçeli’nin destek vermekle kalmadığını, aynı zamanda “Meydanlarda biz de olacağız” diye konuştuğunu hatırlattı.

“MHP ve diğer siyasi partilerimiz de parti rozetlerini, düşüncelerini bir kenara bırakarak, topyekun olarak teröre, ülkemizi karartmaya çalışan bu terör odaklarına, darbeye karşı tek yürek olmuş ve bu bela defedilmiştir.

“Bundan sonra yapacak işimiz var. Onu da inşallah önümüzdeki günlerde yapacağız. Türkiye’de artık gerek bölücü terör gerek darbe girişimleri halkın gündemini işgal etmekten çıkarılacak.”

“TÜRKİYE BİR BELADAN KURTULMUŞTUR”

Bahçeli de Başbakan’ın daveti üzerine bir araya geldiklerini, son günlerde yaşanan sıcak gelişmelerle ilgili çok yönlü bilgilendirildiklerini söyledi.

Bu bilgilendirmenin, gelecek değerlendirmelere de ışık tutacağını belirten Bahçeli şunları söyledi:

“Toplumumuzda rahatlama olmuştur. Normal hayat devam etmektedir. Bu konuyla ilgili siyasi iktidarın alabileceği, darbenin bütün unsurlarını ortadan kaldırabilecek, gelecekte böyle bir teşebbüse bir daha imkan tanımayacak değerlendirmelerinde MHP olarak Meclis’te temsil edilen 40 milletvekilimizle ve halktan aldığımız desteğimizle iktidarın bu gayretlerinin yanında olacağımızı Sayın Başbakanımıza bir kez daha ifade ettik. Türkiye bir beladan kurtulmuştur.”