Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün akşam saatlerinde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yapması planlanan görüşme ertelendi.

Hürriyet'inaktardığına göre, Başbakanlık yetkilileri Başbakanın uçağının ABD'ye hareketinden sonra yaptıkları açıklamada görüşmenin Amerikan tarafının talebiyle 9 Kasım'da Beyaz Saray'da yapılacağını açıklandı.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD ziyaretine ilişkin bugün yaptığı açıklamada, Türkiye ve ABD arasında gelişmeleri değerlendireceklerini açıklamıştı.

Yıldırım ziyarete ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

Bugün heyetle beraber ABD'ye bir ziyarete çıkıyoruz. Amerika Başkan Yardımcısı Pence ile bir görüşme yapacağız. Birçok farklı görüşmelerimiz var. Gerek kongre, gerek yerli yabancı STK'lar ile Türkiye-Amerika ilişkileri konusunda kapsamlı, hem Washington'dan hem de New York'ta görüşmeler gerçekleştireceğiz.

Özellikle ABD Başkanı uzakdoğu ziyaretinde olduğu için sayın Pence ile, başkanvekili olarak, Türkiye-Amerika arasındaki bütün konuları ele alacağız. İkili ilişkiler başta olmak üzere bölgesel konularda yaşanan gelişmeleri de değerlendirme fırsatı bulacağız.

Türkiye-ABD arasındaki Suriye, Irak meseleleri, FETÖ konusundaki Amerika ile ilgili taleplerimiz ve bu konuda bundan sonraki aşama kapsamlı bir şekilde dile getirilecek. PYD-YPG ve DEAŞ'la mücadele konusunda da aramızda mevcut olan bazı sorunların açıklıkla ele almayı hedefliyoruz.