Başbakan Binali Yıldırım, “İstanbul'un fethi şöleninde” yaptığı konuşmada, "Şimdi yeniden fetih ruhuyla ayağa kalkmanın zamanıdır İstanbul. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kenetlenerek tarih yazma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Aziz milletime selam ve saygılarımı iletiyorum. Aziz İstanbullular bizim inancımızda fetih iyiliğin kapısını açmaktır. Farklılıklarımızı zenginlik saymak, her renkten insanı bir arada yaşatmaktır. Fetih, çağ açıp çağ kapatmaktır. Fetih Çanakkale'de geçilmez olmak, Dumlupınar'da düşmana haddini bildirmektir. Millet olarak ayağa kalkmaktır. Tarih yazmaktır. Şimdi yeniden fetih ruhuyla ayağa kalkmanın zamanıdır İstanbul. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kenetlenerek tarih yazma zamanıdır. Fetih ruhu filizlenmesin diye terörü başımıza bela ettiler. Okyanus ötesinden Türkiye'de yol biçmeye kalktılar. Halkın irfanı tuzakları yendi. Erdoğan'a sahip çıkarak vefasını gösterdi.

İNŞA, İMAR

“Yıkmanın değil, yapmanın, inşa etmenin, imar etmenin zamandır. Sınırlarımızı aşarak, her mazlumun avuç dolusu dualarında yer alma zamanıdır. Fetih heyecanını bir kez daha yaşamanın zamandır. İstanbul'un fethini hatırlayarak milletçe bir ve bütün olduğumuzu herkese göstermenin tam zamanıdır. İstanbul'un şahsında Türkiye'yi yeryüzü cennetine çevirmenin, dünyaya müjdeler dolusu mesaj vermenin zamanıdır. Buradan, Yenikapı meydanından. Türkiye'nin her rengini bünyesinde taşıyan, dünyanın vicdanını ve izanı olan İstanbul fethiniz tekrar mübarek olsun. Yeni vesilelere, vesile olsun. El ele yürek yüreğe yeni fetihlere doğru bu duygularla fetih coşkusunu bir kez daha kutluyor, sevgi ve saygıyla selamlamadan önce diyorum ki ey Fatih Sultan Mehmet Han, sen bu aziz İstanbul'u fethetmek için gemilere karadan gezdirdin, senin torunların Tayyip Erdoğan ve arkadaşları trenleri, arabaları denizin altından geçirdi.”

Öte yandan, “Fetih Şöleni”nin ‘olaysız geçmesi’ için yaklaşık 9 bin polis, 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi ve 27 polis dedektör köpeğiyle üst düzey önlemler alındı.