Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Yürüyüşü'nü ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eleştirdi. 

Yıldırım, "Kılıçdaroğlu'nu uyarıyorum; kontrollü ruhlara karşı dikkatli ol, bunların kontrolüne girme. FETÖ'nün yüzünü güldüren açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu bir yandan da PKK'nın yüzünü güldürenlerle yürüyor" dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle: 

 “KILIÇDAROĞLU DİKKATLİ OL”

Yaşananlara kontrollü darbe diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var. Biz bize söylenenlere bir yere kadar müsamaha gösteririz. Ancak o gece canını veren şehitlerimize ve gazilerimize gölge düşürülmesine izin vermeyiz. Başta ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu olmak üzere bunu yapanların milletimize özür borcu var. 

15 Temmuz’da vatanımızı işgal etmek isteyen FETÖ lideri, Kılıçdaroğlu’ndan cesaret oluyor. Ana muhalefet partisi başkanı yol yorgunu, bazı şeylerin farkında olmayabilir. Biz de kendisini uyarıyoruz; kontrollü ruhlara karşı dikkatli ol, bunların kontrolüne girme. Kılıçdaroğlu diğer yandan da sırtını PKK’ya yasladığını ifade edenlerin yüzünü güldürüyor. PKK’nın siyasi kanadına bile özgürlük istemiştir. Biz şehit yakınlarımızla, gazilerimizle kol kola yürürken ana muhalefet partisi başkanı da FETÖ’cülerle, bölücülerle kol kola yürümeyi tercih etmiştir.

“35 BİN 639 KİŞİ GÖREVİNE İADE EDİLDİ” 

Bugüne kadar terör örgütleri ile mücadelede 168 bin 977 şüpheli hakkında işlem yapıldı. 33 bin 180’i kamudan uzaklaştırıldı. 111 bin 240’ı ihraç edildi. 35 bin 639 kişi de görevine iade edildi. Bugüne kadar aralarında mükerrer de olanlarla birlikte 300 bin itiraz başvurusu alındı. Bunların hepsi tek tek inceleniyor. 

Başvuruları detaylı incelemeye tabi tutmak amacıyla OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nu kurduk ve dün itibariyle çalışmaya başladı. AİHM de yapılan başvuruları bu komisyonun yeni bir iç hukuk yolu olarak gösterip ve bunu işaret ederek bu müracaatları reddetti. Ülkemiz aleyhine 24 bin 600 başvuru varken, 30 Haziran’da sayı 12 bine inmiştir. Önümüzdeki günlerde bunun tamamı da reddedilecek.

“KURUNUN YANINDA YAŞ YANMAYACAK”

OHAL Komisyonu’na dün 3 bin 28 başvuru yapıldı, 1189’u işleme alındı. 120 bin civarında toplam başvuru olmasını bekliyoruz. Yapılan başvuruların tamamı valiliklere yapılanla birlikte değerlendirilecek. Kurunun yanında yaş yanmayacak. İnceleme sonrasında göreve iade kararı çıkarsa ilgili kurum 15 gün içinde o kişi tekrar görevine başlayacak.