Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Elazığ’daki saldırıyı yerinde inceledi.

Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler, olay yerinde incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı.

Yıldırım inceleme sonrası konuştu:

3 POLİS HAYATINI KAYBETTİ

''Bu sabah 9 civarında emniyet binasının tam karşsında bomba yüklü aracın infilakı sonucu ilk anda 3 polisimiz şehit toplam 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi.

85'i POLİS 145 YARALI

“Son durum yaralılardan 72 tanesi taburcu edildi. 145 yaralı 5 hastanede tedavi görüyor. Yaralıların 85 tanesi polis 60 tanesi sivil vatandaşlarımızdan oluşuyor. Durumu ağır olanları sayısı 20.

“Bitlis'te de öğlen saatlerinde yine hain terör örgütü askeri araca el yapımı patlayıcıyla bir saldırı düzenledi. 4 askerimiz şehit 5 yaralımız var.

'YA İSTİKLAL YA ÖLÜM'

“FETÖ iddiasını yitirmiş görevi bölücü terör örgütüne devretmiştir. Milletimize şunu Elazığ'dan, buradan, olay yerinden söylemek istiyorum, bu yola baş koyduk. Hiçbir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek, bu milleti asla ve asla hiçbir terör örgütü teslim alamayacak.

“Bunların çılgınlaşmasının arkasında operasyonlar konusundaki askerimizin jandarmamızın artan takibi vardır. Buna benzer olayları yine bekleyebiliriz. İşin sonu nereye varırsa varsın ya istiklal ya ölüm diye yolumuza devam edeceğiz. Bunların yerli ve milli tarafları yok.''