AK Parti’nin 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle Genel Merkez önünde düzenlenen törene, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım konuşma yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:

"Milleti esas alan partimiz kurulduğu günden itibaren her zaman toplumsal merkezi temsil etmiştir. Bütün toplumu, 79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsedik. Siyasete itibar kazandıran AK Parti, hiçbir zaman sorun odaklı olmamış, her zaman ezber bozan uygulamalarıyla Türkiye'nin ufkunu açmıştır. Geleneğin mirasını koruyarak aile ve toplumun bütünleşmesine önem veren icraatlarıyla, geçmişini inkâr etmeden geleceğini inşa eden partinin adı AK Parti'dir.

"İhanet çetelerine, terör örgütlerine, kısacası milletin yoluna taş koyanlara inat biz milletin yoluna baş koyduk. Allah'ın izniyle bu yoldan bizi kimse çeviremez.

'BUGÜN DÜNE GÖRE DAHA GÜÇLÜYÜZ'

"Bugün düne göre daha güçlüyüz. Bugün, nice nice krizleri, tuzakları, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız. Gezi kalkışmasından 17-25 Aralık darbe girişimine, 6-7 Ekim vahşetinden çukur siyasetine kadar birçok hâin girişimi başarıyla püskürttük. Son olarak 15 Temmuz'da milletle birlikte dünyanın en şeytani, en alçak darbe girişimini bertaraf etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir yönetim kadrosudur AK Parti.

"Bu ülkenin ve bu milletin birliğine saldırıyorlar, kazanımlarımızı yok etmek, geleceğe emin adımlarla yürüyüşümüzü durdurmak istiyorlar. Herkes iyi bilsin ki sessiz devrimlerin partisi AK Parti, milletle birlikte meydanı vatan hâinlerine bırakmadı, asla da bırakmayacak. Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma kararlılığımızı ve AK Partimizin 2023 hedeflerini asla ve asla engelleyemeyecekler. Yapılan saldırılar ve ihanetler, tam aksine azmimizi, kararlılığımızı daha da artıracak."

Kaynak: Al Jazeera