Başbakan Binali Yıldırım, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a düzenlenen suikast sonrası yaptığı açıklamada, "Bu menfur olay ilişkileri bozmaya yönelik" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da meydana gelen olayın ardından yaptığı yazılı açıklamada menfur saldırıyı kınadı ve olaya ilişkin bilgi verdi. Başbakan, “Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Sayın Andrei Karlov, bugün Türkiye - Rusya münasebetlerini ve geçmişini konu alan resim sergisini ziyaretinde kürsüde konuşmasını yaparken silahlı saldırıya uğramış ve tüm çabalarımıza rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Güvenlik güçlerimiz, saldırganı etkisiz hale getirmişlerdir. Büyükelçinin yanı sıra sergide bulunanlardan biri yabancı uyruklu üç kişi yaralanmıştır. Yaralıların tedavisi sürmektedir” dedi.

Başbakan Yıldırım, olayın ilk anından itibaren konuyu yakından takip ettiğini ve bu konuda Rus muhatabına gelişmelerden anında bilgi verdiğini açıkladı.

Yıldırım, yaşanan bu olayın; Rusya ile Türkiye arasında devam eden ve gelişmekte olan ilişkileri bozmaya yönelik olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Bu ve buna benzer olayların, asla ve asla çabalarımızı aksatmayacağı inancını taşıyorum” dedi.