Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Türkiye'nin Rakka operasyonuna sıcak baktığını belirterek "Rakka'ya yapılacak operasyonda Sayın Obama'nın sayın Cumhurbaşknımızdan bir talebi oldu. Talebe sıcak baktığını ifade etti. teknik görüşmeler yapılması için karara varıldı. Bu görüşmeler devam ediyor. Henüz bir takvimlendirme anlamında netlik kazanmadı. Türkiye ile bu operasyona sıcak baktığımızı belirtmek isterim" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Eğer bir yanlışlık sonucu 'FETÖ' ile bir bağlantısı olmadığı halde görevinden alınan personelin yine Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerine iadesinin yapılacağını da açıkladı.

OHAL sürecinde 'FETÖ' ile mücadelede kapsamında herhangi bir şekilde örgüt ile bağlantısı bulunmamasına rağmen memuriyetten ihraç edilen veya haksızlığa kalanların toplantıda da ele alındığını belirten Canikli, 19 canlı bomba girişiminin de önlendiğini ifade etti.

Canikli'nin konuşmasının bir bölümü şöyle: 

'TÜRKİYE'DEN SU VERİLECEK'

-"Güvenlik güçlerimizin ve istihbarat birimlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde 229 tane önemli olay engellenmiştir. Bu olayların 155 tanesi patlayıcıların engellenmesi, 39 tanesi bombalı araç patlatma teşebbüsünün engellenmesi, 19 tane canlı bomba hadisesinin engellenmesi ve 24 olay da eylem yapma hazırlığındaki örgüt mensuplarının ele geçirilmesi şeklinde ortaya çıkmıştır.

-"2015-2016 sınırlarımızdan 62 farklı ülkeden 1400 savaşçı Türkiye sınırlarından geçiş yapmıştır. Temel amaç olmamakla birlikte Suriyeli göçmenlerin kendi topraklarına dönmelerini sağlamak amacıyla uygun ortam oluşturmak amaçlardan bir tanesi de budur. Celabrus'a dönmeye başladıklarını görüyoruz. Ve teşekkür ediyoruz. Orada sistem tamamen oturana kadar devam edecek. Cerablus'a pazartesiden itibaren Türkiye'den su verilecek, önümüzdeki cumartesi gününden itibaren Türkiye'den elektrik verilmeye başlanacak. Kendi ülkelerinde yaşama imkanı sağlanacak. Bunları destekliyoruz.

'RAKKA OPERASYONUNA SICAK BAKIYORUZ'

-"Rakka'ya yapılacak operasyonda Sayın Obama'nın sayın Cumhurbaşkanımızdan bir talebi oldu. Talebe sıcak baktığını ifade etti. Teknik görüşmeler yapılması için karara varıldı. Bu görüşmeler devam ediyor. Henüz bir takvimlendirme anlamında netlik kazanmadı. Bu operasyona sıcak baktığımızı belirtmek isterim.

-"At izinin it izine karışması bizim işlemlerimiz dahilinde yok. Amacımız hatayı sıfıra indirmek ve hata oranımızın da çok düşük olduğunu görüyoruz. Çünkü 50 binin üzerinde görevine son verilen insan. Ben FETÖ mensubu değilim diyerek gelenlerin oranı yüzde 1'in bile altında. İtirazları değerlendirilen ve haklı olanlar da yüzde 3-5 arasında bile değil. Dolayısıyla yaptığımız işin isabet oranının yüksek olduğu görülüyor"