Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Midyat Köşk Meydanı’nda söylediği “Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle de Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız” sözleri tartışılmaya devam ediyor.

"RİZE'DE DE SÖYLEYECEĞİM"

Mardin Kızıltepe'de söylediği "milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız" ifadesini İstanbul'da da tekrarladığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu sözleri Rize'de söylesene" çağrısında bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na şöyle yanıt verdi:

"Farklı mekanlarda farklı şeyler söylemek, bunları görmek istiyorsa, Anamuhalefet Partisi'nin genel başkanı aynaya baksın. Şimdi ben buradan sana sesleniyorum Kılıçdaroğlu; sıkıysa, samimiysen, dürüstsen ben bu ifadelerin aynını yakında Rize'ye gideceğim, Rize'de de kullanacağım, söyleyeceğim. Peki söylediğimde sen ne yapacaksın onu söyle... Çünkü ben Rize'deki hemşehrilerime ne söylediysem Şanlıurfa'da onu söyledim. Şanlıurfa'da ne söylediysem Rize'de de onu söyledim. Benim abdestimden şüphem yok ki, namazımdan şüphem olsun."

"KIZILTEPE'DE DEDİĞİM IRKÇILIKTI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızıltepe'de, "ayaklarımın altındadır" dediği milliyetçiliğin, etnik kökene dayalı milliyetçilik, yani ırkçılık, kafatasçılık olduğunu ifade ederek, "Biz, 76 milyonu tek bir millet olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bunu yeni anayasa teklifimizde de sunduk. Salı günü grup toplantımızda inşallah bu meseleyi etraflıca ele alacağız. Bu ülkede kimin gerçekten milliyetçi, kimin de etnik köken milliyetçisi, kimin samimi, kimin istismarcı olduğunu ortaya koyacağız" dedi.

“RİZELİLER KABUL EDİYORSA SÖYLEYECEK LAFIM YOK”

Başbakan Erdoğan'ın Rize'ye ilişkin sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt gecikmedi. Kılıçdaroğlu, Antalya'nın Elmalı ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Sayın Başbakan milliyetçilik ile ilgili ifadelerini Rize'de de konuşacağını açıkladı, bu konuda ne diyeceksiniz?' sorusuna Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan orada söylediklerini şimdi düzeltmeye çalışıyor. Efendim 'ben işte Kürt milliyetçiliği için söyledim, ben sadece ırkçılık için bu ifadeleri kullandım' diyor'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''Her türlü milliyetçiliği ayağımızın altına aldık'' sözünün kime ait olduğunu soran Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın söylediği lafın ne anlama geldiğini yeni yeni öğrenmeye başladığını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:

''Yurtseverlikten bahsediyor, yurtsever olan her türlü milliyetçiliği ayağının altına almaz. Bunu önce Başbakan'ın bilmesi lazım. Ettiği laf boyuna aşıyor. Defalarca uyardık kendisini, etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayın dedik.

Onlarla kol kola geziyorsun sen şimdi, etnik siyaseti yapanlarla. Rize'ye gidip konuşacakmış, ne söyleyeceksin Rize'de? Diyecek misin 'Her türlü milliyetçiliği ayağımızın altına aldık' diye. Bu lafı bekliyorum, söylesin Rize'de. Rizeliler de onu kabul ediyorsa söyleyecek lafım yok zaten.''