Başbakan, Binali Yıldırım Ortaköy'deki saldıyla ilgili konuştu. Yaralıları ziyaret ettiğini ifade eden Yıldırım, "Terör bizi yıldıramaz. Birliğimizi bozamaz. Terör bizi korkutamaz, biz terörü korkuturuz. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur" dedi.

Yıldırım'ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

Silahlı eylem gerçekleştirildi. Türk ve yabancı uyruklu olmak üzre 39 masun savunmasız insan hayatını kaybetti. Yaralılardan durumu kritik olanlar var. Onun için de hastaneler bütün gayreti gösteriyor. Yaralıları ziyaret ettik. Durumları iyi. Terör insanlığın ortak dersidir. Terörle hiçbir yere varılmaz. Terörün amacı birliğimizi beraberliğimizi bozmaktır.

Türkiye hem bölücü terör örgütüne karşı, hem FETÖ'ye hem de Suriyeve Irak'ta DEAŞ'a karşı savaşıyor. Bunun bir karşılığı olacak. Bugün burada olan terörö yarın başka bir ülkede olabilir. 

Terörle mücadelede çifte standart terör mücadelesini başarıya ulaştırmaz. Terör bizi yıldıramaz. Birliğimizi bozamaz. Terör bizi korkutamaz, biz terörü korkuturuz. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur.

Noel baba kılığına girmiş ifadesinin aslı asterı yok. İçeri girip rasgele her tarafa ateş ederek bu kadar insanımızın ölümüne neden oluyor. Silahını da olay yerinde bırakıp kargaşadan yaralanarak olay yerinden uzaklaşıyor. Saldırganın kimliğine ilişkin ihtimaller şekillenmeye başladı. Yoğun koordinasyon içerisinde yapılan çalışmalar daha sonra kamuoyunun bilgisine sunulacak.