ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras’ın, "Hrant Dink davasıyla ilgili AİHM kararını uygulayacak mısınız?" sorusuna yanıt vermek için bir ay ek süre istedi.

-AYNI SORUYU 3 BAKAN VE BAŞBAKAN’A SORDU-

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ayrı ayrı yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Hrant Dink davasıyla ilgili AİHM kararını uygulayacak mısınız?" sorusunu yöneltmişti.

-BAŞBAKAN EK SÜRE İSTEDİ-

Başbakan Erdoğan, 28 Ocak’ta yanıt süresi dolduğu için bir aylık "ek süre" daha isterken BDP’li Uras, "Aslında iktidar açısından sözün bittiği yerdeyiz. Çünkü söyleyecek sözleri yok. 6 aylık ek süre de alsalar bir şey değişmeyecek" dedi.

"Benim sorum gayet açık ve net" diyen Uras, şöyle devam etti:  "Hükümetin genel taktiği; ‘teşhir edilmesini istemedikleri’ konular için ‘oyalama taktiği’ izlemek. Celalettin Cerrah ve diğer görevlilerle ilgili o telaşları da bunu gösteriyor. Dink cinayeti sorumlularına kalkan olup olmamak gibi etik bir problemle karşı karşıyayız."

Radikal