Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki çatışmalarda 24 askerin öldüğünü, 18 askerin yaralandığını, bölgede geniş çaplı operasyonların sürdüğünü belirterek, ''İçerden ve dışardan hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğimizi, hiçbir şekilde geri adım atmayacağımızı, vatan toprağının tek bir zerresini dahi feda etmeyeceğimizi, dostun da düşmanın da çok iyi bilmesi, anlaması ve idrak etmesi gerekir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'daki ‘terör toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamaya, başsağlığı dileyerek başladı. Erdoğan, ''Rabbimden Hakkari'nin Çukurca ilçesinde vatan savunması esnasında şehit düşen güvenlik görevlilerimiz için rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Milletimizin her bir ferdine, şehitlerimizin yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize sabır ve baş sağılığı diliyorum. Yaralı kardeşlerime Allah'tan acil şifalar diliyorum. Çatışma bölgesi Çukurca'dan son teyit ettiğimiz haberlere göre, şu an itibariyle 24 Mehmetçiğimizi şehit verdik, 18 askerimiz de yaralı durumda. Şu an itibariyle bölgede uluslararası hukukun öngördüğü sıcak takip dahil olmak üzere geniş çaplı operasyonlar devam ediyor'' diye konuştu.

Bu acı hadisenin akabinde bugün yapmayı öngördüğü Kazakistan ziyaretini iptal ettiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, ilgili bakanlar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Fikret Demirtaş ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın katılımıyla detaylı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildiğini söyledi.

BAŞBAKAN GÖRE SORUN DIŞ MİHRAKLAR

Erdoğan, “İki hususu dikkatlerinize sunmak istiyorum. Son dönemde yoğunluk gösteren terör faaliyetleri örgütün, birinin maşası olduğunu çok net ortaya koymuştur. Türkiye’nin istikrarlı büyümesine karşı olanların taşeronu olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Toplumu tahrik etmek, provokasyon yapmak, zihinleri bulandırmak istiyorlar.” dedi.

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının bölgede değerlendirmelere devam ettiğini, kendileriyle haberleştiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ben bugün burada özellikle şu hususu aziz milletimle paylaşmak istiyorum. Türkiye düşmanları şunu çok ama çok iyi bilmek durumundalar; Türkiye, Sarıkamış, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşımız başta olmak üzere şehitlerimizin aziz ruhları üzerinde inşa edilmiş bir ülkedir. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuştur, şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bu topraklar bu şekilde aziz vatan olmuştur. Bayrağımız rengini şehitlerimizin al kanından almıştır. Vatan da bayrak da bizim için namustur, şereftir. Uğruna her bir vatan evladının can vereceği kadar kutsaldır. İçerden ve dışardan hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğimizi, hiçbir şekilde geri adım atmayacağımızı, vatan toprağının tek bir zerresini dahi feda etmeyeceğimizi, dostun da düşmanın da çok iyi bilmesi, anlaması ve idrak etmesi gerekir. Bu ülkenin birliğine, dirliğine, bütünlüğüne kast edenler karşısında her zaman için bu milleti bulacaktır ve bugüne kadar iktidarıyla, milletiyle bir milim dahi geri çekilmedik, çekilmeyeceğiz.''

MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Başbakan Erdoğan, muhalefeti de eleştirdi. Başbakan, "İkide bir muhalefetin kalkıp bu işin sorumlusu hükümettir deyip, ortaya herhangi bir çözüm önerisi koymadan böyle bir yaklaşım sergilemeleri, tahrikten başka bir şey değildir" dedi. Başbakan, "Bunlar sadece terör örgütüne güç verir, milletimize de üzüntü verir" diyerek muhalefeti daha dikkatli olmaya davet etti.

MEDYA DA KABAHATLİ

Başbakan medyayı da suçlamaktan geri durmadı: “Burada kusura bakmayın, medyayı gene duyarlı olmaya davet ediyorum. Şu anda olan olaylardaki yaklaşımda daha duyarlı davranmaya davet ediyorum çünkü bugün, suçlamak, eleştirmek, hamaset, istismar ve tahrik tohumları ekmek yerine dayanışma içinde olmak zorundayız. Bugün terör örgütünü sevindirme değil, dik durma, bu milletin asaletini bir kez daha sergileme günüdür.