Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye tarafından askeri uçağın düşürülmesi konusunda bilgi vermek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına görüşme davetinde bulundu.

 

Erdoğan yarın CHP, MHP ve BDP'nin genel başkanlarıyla görüşecek. Başbakan 14.00’te Kemal Kılıçdaroğlu, 16.00’da Devlet Bahçeli, 18.00’de Selahattin Demirtaş ile görüşecek.

 

KRİTİK AÇIKLAMA YARIN YAPILACAK

Suriye'nin Türkiye uçağını düşürmesi sonrasında Ankara'nın atacağı adım merakla bekleniyor.

 

Dünkü güvenlik zirvesinin ardından bugün Dışişleri'nde görüşme yapıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la Dışişleri'nde iki saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Görüşmeye ilgili kurum yetkililerinin yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan iki tümgeneral, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ise bir tuğamiral katıldı.

 

Dışişleri'nden yapılan açıklamada, arama-kurtarma çalışmaları ve bundan sonra atılacak adımlarla ilgili değerlendirme yapıldığı belirtildi. Türk uçağının radar izine yönelik raporlar masaya yatırıldı.

 

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ

Görüşme sonrasında, Başbakanlık Resmi Konutu'na geçen Başbakan Tayyip Erdoğan, burada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

 

Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yapılması bekleniyordu ancak, açıklamanın yarın yapılacağı bildirildi.

 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre açıklama yarın 10.30'da TRT'de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yapılacak.

 

Şu ana kadar kayıp pilotlardan haber alınamadı.