Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Güney Kore'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gündeme ilişkin soruları cevapladı.

 

Başbakan, ana ilkelerinin "terör örgütü ile sonuna kadar mücadele, siyasi uzantısıyla da müzakere" olduğunu söyleyerek "Terör örgütüyle herhangi bir masada asla ve kat'a görüşme yapmayız'' dedi.

 

Erdoğan şöyle konuştu:

"Bizim hükümetimizin ana ilkesi, ana stratejisi nedir? Terör örgütü ile sonuna kadar mücadele, siyasi uzantısıyla da müzakere. Biz buna her zaman hazır olduğumuzu söyledik. Tabii ki terör örgütü ile kalkıp bizler siyasi irade olarak herhangi bir masada görüşme asla ve katta yapmayız fakat parlamento çatısı altında olan uzantıları diyeceğim artık biliyorsunuz onlarla bugüne kadar arkadaşlarımın görüşmeleri olmuştur. Bundan sonra da biz yine görüşme yaparız ama dürüst davrandıkları sürece. Onlar da dürüst davranmazsa onlarla da ilanihaye görüşecek değiliz.

 

Bakın şu anda Cudi dağlarında kar kış, oralarda bugüne kadar olmayan şeyler oluyor; nedir? Jandarmamız, polisle elele orada bir mücadele veriyor. Terör örgütü ile bu mücadelemiz sürecektir. Ama bizimle müzakereye gelmek isteyen siyasi muhataplarla da bunların siyasi olarak değerlendirmesini yaparız. Ama irade koyabileceklerini görmemiz lazım, kendi adlarına da konuşmaları lazım. Şu anda Cudi dağında neyin mücadelesini veriyoruz, arkasında hangi irade var? Burada şehitlerimiz de oluyor, bu mücadelenin, maalesef istesek de istemesek de bir bedeli oluyor. Er veya geç inşallah biz bu işi başaracağız"

 

Başbakan, ''Kuzey Irak'a gerektiği zaman operasyon yaptık. Sürekli değerlendirme yapıyoruz. Gerekirse operasyon yaparız'' diye konuştu.