Bir televizyon kanalında bazı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kürt meselesi artık kalmamıştır derken CHP'li Aygün'ün kaçırılmasını da "şüpheli" buldu.

 

KÜRT MESELESİ ARTIK KALMAMIŞTIR

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

“Kürt meselesi diye artık bir mesele ben kabul etmiyorum. Türkiye'de artık Kürt meselesi kalmamıştır, bu iş aşılmıştır. Şu anda Türkiye'de bir terör, bir PKK ve siyasal Kürtçülük vardır. Diğer Kürt kardeşlerimi bunlardan tavzih ediyorum. Şu anda kimse Türkiye'de red, inkar politikaları uygulanıyor diyemez. Kimse asimilasyon politikaları uygulanıyor diyemez. Ben Kürt kardeşime 'kardeşim' diyorum.”

 

“KİMSE BU KAÇIRILMA OLAYINA İNANMIYOR”

Geçen CHP'li milletvekili arkadaşımızı kaçırdılar. Acaba burada bir kaçırma eylemi var mı? Samimi söylüyorum, bu iş kısa zamanda bitecek bir iştir. Nitekim öyle oldu. 6 saat yol yürümüş, dağa çıkarmışlar falan filan. Bunlar da doğrulanması gereken şeyler. Dikkat edin milletvekilinin kullandığı ifadeler enteresan, 'arkadaşlarımız' diyor, 'teröristler' diyemiyor, ifade bir kere temelinde sakat.  Biz kaçırma olayıyla ilgili kamuoyu araştırması yaptırdık. Kimse bu kaçırılma olayına inanmıyor. Halk böyle bir olaya inanmıyor. Böyle bir şey gerçekçi değil diyorlar.